Доц. Таков към студентите "окупатори": Благодаря, че не направихте компромис (снимки)

Александра Маркарян 24 октомври 2013 в 15:28 10436 11

Доц. Кристиан Таков говори пред студентите в окупираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет. Снимка: Александра Маркарян
Доц. Кристиан Таков говори пред студентите в окупираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет. Снимка: Александра Маркарян

"Нещата започват с малкия компромис - вие го знаете. Благодаря, че не сте го направили." С тези думи доц. Кристиан Таков се обърна от студентите, дошли за лекцията му в окупираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет. Преподавателят от Юридическия факултет бе сред днешните гост лектори на "окупаторите" от движението на "ранобудните студенти".

"Окупацията на 272-ра аудитория няма да принуди Пламен Орешарски да подаде оставка. Заради нея Народното събрание няма да се разпусне. От вашия протест няма да има такива конкретни последствия, но ще има за обществото", каза Таков на 100-ината студенти в аудиторията.

Той им даде и съвети за развитието на протеста:

"Не оставайте твърде дълго тук, не продължавайте окупацията повече от 3-4 дни - така само вие ще се отчаете. Те са свикнали да са дебелокожи, дебелооки и дебело.... разни други работи.

Променяйте често протеста си - те са като флуид - в каквото съдина ги сложите, в такава ще застанат.

Продължавайте да показвате на отвратителните, че са нетърпими - те няма да се засрамят, но ще станат по-предпазливи."

"Не можете да спрете злото. То дава много облаги. Не можете да спрете корупцията - на много хора страшно им харесва да са корумпирани. Но можете да ги ограничите. За това противодействие на злото обаче ще платите цена", предупреди студентите си доцентът.

Той ги посъветва още да бъдат много бдителни, за да не бъдат заблудени от действията на властта, които уж имат за цел да решат реални проблеми.

За да илюстрира лицемерната "загриженост" на сегашната власт, доцентът по право даде пример на студентите си с един от последните проектозакони, внесени от Делян Пеевски и Йордан Цонев. Законът, който уж цели да въведе забрани за собственост на офшорни фирми в медии, телекомуникационни компании, застрахователни и пенсионни дружества, допуска три вида изключения.

"Попадането във всяко от тях е въпрос на 1000 до 3000 лева хонорар за адвоката, за да преодолее въпросните забрани без никакъв проблем", коментира той.

Студентите изпратиха на крака, с аплодисменти доцентът след лекцията му.

Част от тях останаха в аудиторията в очакване на следващия гост лектор, а други отидоха, за да "окупират" зала 13 във Факултета по журналистика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews