Терористи взривиха автобус във Волгоград: 6 жертви, 32 ранени (обновена+снимки)

Вероника Шербанова 21 октомври 2013 в 14:54 2471 9

Терористичен акт във Волгоград, Снимка: Министерство на извънредните ситуации
Терористичен акт във Волгоград, Снимка: Министерство на извънредните ситуации

Шестима са загинали при взрив в автобус на градския транспорт в руския град Волгоград. Руските власти са започнали разследване на терористичен акт.

Взривът станал в 14.05 часа местно време в автобус по линия 29 на градския транспорт. По първоначални данни причината за взрива е газовата инсталация в автобуса. Малко след това обаче стана ясно, че причината за експлозията е взривно устройство. 

Експлозията е вследствие самоубийствен атентат. Той е извършен от 30-годишната Наида Асиялова, обясниха властите. Жената се качила в автобуса на една от спирките и почти веднага след това станал взрива.

Информацията се потвърждава и от една от оцелелите пътнички. 

Според властите взривът е причинен от ръчна граната. В автобуса е открито и обезвредено още едно взривно устройство, обясниха от Министерството на извънредните ситуации. 

В момента на взрива в автобуса е имало над 40 души. Загинали са шестима, а 32 души са откарани в болница в тежко състояние, петима са настанени в реанимация. 

С автобусите от линия номер 29 са се придвижвали много студенти, тъй като той тя минава покрай Волгоградския държавен университет.

По заповед на властите са спрени всички автобуси на градския транспорт в града, за да бъдат проверени за поставени в тях бомби.

До момента никой не е поел отговорността за поставеното взривно устройство. 

Във Волгоград е обявен тридневен траур за загиналите в терористичния акт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!