Костов: Пеевски е демонизиран. Партиите да не се занимават с него

OFFNews 20 октомври 2013 в 20:58 7774 13

Иван Костов. Снимка: Сергей Антонов
Иван Костов. Снимка: Сергей Антонов

Делян Пеевски определено е демонизиран. Не е политика партиите да се занимават с него, заяви пред bTV бившият премиер Иван Костов.

Партиите трябва да се занимават с добруването на хората, а не да се занимават с този или онзи, категоричен е Костов. 

Запитан кой демонизира Пеевски, Костов отговори: "Който има интерес, или на който пречи, или той сам е дал основание".

Аз не искам никой да бъде демонизиран в тази страна. Това чувство е непродуктивно, то не носи абсолютно нищо, то разпалва песимизъм, негативизъм сред хората, кара ги да бъдат нещастни. Това не е европейска политика. В Европа хората не се занимават с такива персонални атаки срещу който и да е, каза още бившият премиер.

Нямам никакви амбиции и никакво желание да се връщам в политиката. Честна дума, призна тъмносиният лидер.

Според него влизането на сирийски бежанци в страната ни не е контролирано и в това се състои най-големият риск за сигурността на страната.

Ние направихме краткосрочна прогноза - до края на годината вероятно те ще бъдат между 12 000 и 19 000 души, каза Костов.

Защо България не изпълнява една спогодба, която има с Република Турция за граничните инциденти от 67-а година? Вижте какво става с околните страни. Всички страни ни връщат тези хора, когато те се опитват да пресекат техните граници. Защо България е отворила границите и не санкционира граничните инциденти веднага и не реагира, искайки обяснение от турската страна? Не е ясно защо не изпълняваме тази спогодба, коментира Иван Костов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!