Депутатите стигнаха почти до бой, Миков спря микрофона на Мая

OFFNews 18 октомври 2013 в 12:41 22871 82

Волен Сидеров и Ивайло Московски на крачка от бой в пленарната зала на парламента в началото на мандата. Снимка: БГНЕС
Волен Сидеров и Ивайло Московски на крачка от бой в пленарната зала на парламента в началото на мандата. Снимка: БГНЕС

Серия от декларации преди парламентарния контрол днес скара депутатите и те едва не стигнаха до бой, но се стигна до размяна на остри реплики и обиди.

Първи с декларация излезе на трибуната лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който обясни, че доверието в парламента пада, но всъщност той не вижда изход в едни предсрочни избори.

"А какво идва след това. Каква идеология, какви идеи, кой предлага нов икономически модел? Какво ще дойде? Същият парламент или почти същият", попита лидерът на националистите.

Напрежение обаче се нагнети след изявлението на Цвета Караянчева от ГЕРб, която прочете декларация от името на партията. Тя подгря темата за бюлетините, открити в печатницата на "Мултипринт".

"Сигналът, по който Прокуратурата предприе действия, бе подаден от кандидат на заинтересована да дискредитира опонента си партия.Защо вместо това ДАНС не използва всичките си средства, за да провери дали реално тези бюлетини са били годни и предназначени за разпространение?

Защото днес организаторите на публичната акцията – Мая Манолова, Сергей Станишев и БСП, Лютви Местан и ДПС, Волен Сидеров и "Атака", Николай Бареков и ТВ7 са главните печеливши от недоказаните обвинения, които изсипаха върху ГЕРБ. Днес всеки от организаторите и изпълнителите вече е получил своята награда – висок пост, участието във властта, пари", прочете Караянчева.

Тя попита откъде "доносникът" Мая Манолова е получила информацията за случващото се в печатницата.

Това предизвика ответна реакция от страна на Манолова и тя стана за лично обяснение.

„Яд ви е, че не можахте да пуснете в ход цялата си изборна измама. Подготвените за манипулация 480 000 бюлетини не бяха пуснати в ход.

Написаното от мен в сигнала се потвърди. Нека хората си отговорят дали собственикът на печатницата има някакво странно хоби да си печата над необходимия брой бюлетини”, коментира Манолова. 

Аз не съм съдия, не съм прокурор, но това, което изплака Караянчева от тази трибуна беше „браво, че не ни хванахте как фалшифицирахме изборите." Епохата на Мултипринт приключи", допълни Манолова.

Караянчева излезе да се защити, при което нападна "Атака" и обяви как са станали едно цяло с ДПС.

Караянчева беше наобиколена от едрите младите депутати от "Атака", което доведе до репликата на Ирена Узунова от ГЕРБ как може Миков да позволи жената Караянчева да бъде нападната от петима силни мъже.

Второто изказване на Караянчева доведе до изубхването на Волен Сидеров, който от трибуната обяви, че не може да го съди човек, който е присъствал на партиен конгрес на Реджеп Ердоган. По-късно в кулоарите Сидеров показа доказателство - снимка, на която Цветан Цветанов и Цвета Караянчева са на партиен конгрес на Ердоган.

Той обяви още, че повече няма да прояви никаква толерантност към ГЕРБ, че те са престъпна групировка и трябва да бъдат заличени от политическата сцена.

От политическата сцена ще ги заличи народа чрез избори, както се случи с техните предшественици - НДСВ, уточни лидерът на националистите.

В крайна сметка председателят на парламента Михаил Миков даде извънредна почивка, за да се успокоят страстите.

Той се оплака, че депутати от всички партии нарушават правилника, след като не даде думата на Мая манолова за лично обяснения и заплаши, че ще забрани личните обяснения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!