Сидеров се изнесе в Австрия за втория вот на недоверие

Николаос Цитиридис 15 октомври 2013 в 17:40 8092 33

"Атака", Снимка: БГНЕС

По време на пресконференция на БСП днес стана ясно, че част от парламентарната група на "Атака" ще бъде във Виена по време на утрешното разглеждане на вота на недоверие, внесен от ГЕРБ за провал в регионалната политика и инфраструктурата.

От пресцентъра на "Атака" съобщиха за OFFNews, че в Австрия утре ще е единствено лидерът на партията Волен Сидеров, който ще гостува във Виена по покана на лидера на Партия на свободата на Хайнц-Кристиан Щрасе.

В сряда в парламента ще се проведат дебатите по втория вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски, който е за провал в регионалната политика и политиката по развитие на инфраструктурата.

По време на гласуването на първия вот на недоверие, отново внесен от ГЕРБ, групата на "Атака" отсъстваше от пленарна зала заради посещение в Брюксел. Тогава партията на Борисов не се регистрира и провали дебатите по собствения си вот с аргумента, че колегите им от "Атака" не са в залата.

По-рано днес от БСП обявиха, че ще направят всичко възможно, за да бъде осигурен кворум за дебатите и гласуването на втория вот на недоверие. Лидерът на социалистите Сергей Станишев обвини ГЕРБ, че девалвира политическия инструмент "парламентарен вот":

"Вижте колко нелепо ще бъде за пореден път парламентарната група, която внася вот на недоверие, да не желае да има дебати. Изобщо виждам, че политиката на ГЕРБ цели само едно нещо - дискредитация на българския парламент като цяло, неговото дестабилизиране и обезмисляне в очите на българските граждани.

Много са слаби в политическо отношение, не могат да изнесат един дебат, затова използват процедурни хватки за постигане на своите политически цели. На политическото поле на дискусията на дебата не могат да спечелят. Те девалвират не само за сега, но и за в бъдеще. Това е лошо, лошо е и за тях, и за инструмента вот на недоверие, коментира той пред журналисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!