Борисов: Вместо бежанците, МВР пази задния вход на Орешарски

Елица Мартинова 12 октомври 2013 в 11:45 2850 7

Бойко Борисов. Кадър: Нова
Бойко Борисов. Кадър: Нова

„Вместо полицията да охранява районите в София, където са настанени над 70% от бежанците, стотици полицаи са заети, за да пазят всички задни входове, където Орешарски трябва да се появи.“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен, където днес партията организира кръгла маса за усвояването на европейските фондове.

„Очевидно Орешарски е забравил, че има централни входове, парадни входове, откъдето трябва да влизат управляващите. Всъщност това, откъде влиза Орешарски, показва, че той не е никакъв премиер. На него му дърпат конците. Всъщност държавата я управляват Станишев и Местан", смята бившият министър-председател.

Борисов коментира, че правителството не е легитимно и трябва да подаде оставка. За пореден път той осъди факта, че правителството е сформирано чрез „златния глас“ на „Атака“.

„Виждате този срам вчера в парламента. Когато цяла Европа скърби за Вилфред Мартенс и предложихме да почетем паметта му, другите се съгласиха, а "Атака" излезе демонстративно от залата. Този срам не е за първи път. "Атака" е партията, която остана седнала и по време на европейския химн, но в същото време - ходят в кръчмите в Брюксел и обиждат европейските посланици“, посочи експремиерът.
Във връзка с темата на кръглата маса – усвояването на евросредствата, Борисов изтъкна, че ГЕРБ имат основание да се гордеят с управлението си. По думите му по времето на техния мандат България е успяла да реализира 40% от предвидените средства от ЕС.

„Направихме толкова, колкото предните не са успели да направят за 20 години“, похвали се Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови