Код суросинкяв на цепленки

Николай Фенерски 08 октомври 2013 в 07:00 8273 16

Николай Фенерски - редактор на алманаха
Николай Фенерски - редактор на алманаха "Резерват Северозапад"

Такъв ше обявиме, че ни писна на дедоваа да ни са чеплезат с тиа тейните пропаднали кодове, се едно деда ми сал по кодове е живеял, па па си му е било добре. Наизмислиа секакви аслъ простотии само и само да ни баламосват и да ни праат на маймуни, тейнотомаменцепропаднало. И откакто въведоа кодовете, все апокалиптични събития около назе, все едно тоа свет е от вчера и никоги не е виждал ни студ, ни жега. Аре у лево бе, баклюци. Ше ни ментосвате виа, че бил едикъв си код, а кода ние си го знааме, че е червено от тамън 1945 година нанасам. Еги и онаа дЪщера на червен убиец и леля на рецидивис се фукняви сеги, че била преизбрана да лочи на копанкята, наречена юнеско, все едно ние страдаме от алцхаймер и сме забраиле котилцето им прогнило откъде иде.

Куманистът не е човек. Куманистът е високоорганизиран белтък с протичащи в него физикохимични реакции и електромагнитни импулси. Разполага с вегетативна нервна система, както и с реснички и камшичета, външно наподобява обикновен човек, но това е камуфлаж. Куманистът сърце и душа не притежава. Вместо сърце има помпа за кръв, а вместо душа има кухина, напълнена със слама като градинско чучело. И тава не съм си го измислил язе, а им го е заложил тейният програмис, оня боклучак Маркс. Всичките ни политици днеска са програмирани и кодирани. Болен Сайдеров пак се омазал до плешките, тоа път у центъра на Брюксел - така е програмиран. Съселя Мухин е програмиран да говори за „социална ангажираност“. Сеги ше ви преведем кво значи таа словесна диария - че му дреме за назе, бедните. Дреме му на очилцата педераски. Некой знае ли от вазе кво е личното богатство на Съселя, Доган, Боци, Гоце? Социално ангажираните биороботи. Програмирани да ни разкатаат фамилията. Да ни закопат.

Знаете ли кой е Юджийн Дебс? Истински човек, живел на таа планета. Нема да речем комунист, щото тука таа дума вече нищо не значи. А за Вапцаров също сте чули сигурно? И той е бил нормален човек. Тва са човешки същества, които са сметали, че животът на планетата може да стане по-добър, вервали са в таа пропаднала идея... Нашия даже са го затрили другарите команчи. Пратили са го из вечните ловни полета на Вахантанка. Ето тия са вервали в Доброто и в Човека. А днешните милионери и гнусари имат наглостта да се наричат социалисти. Моите лични политически убеждения не са нито леви, нито десни, некъде по средата са. Некъде из Швеция и техния начин. А кво имаме в наличност сега вместо хуманизъм и идеали? Социалистически копиленца милионери плюс вагинално-мануални телевизионни забавления на биячи, боркини и друг фолкаджийски курватор... Ебахти жалката картинка, братя. Випбрадър, разбираш ли. Вери импортънт пърсън - това са ни важните ни персони, тва са героите на времето. Долно време.

А видехте ли какъв вой се изви, като пущиа видеото на неква необразована пача по Бибиси3, тва е нещо като Канал3? И всички ревът за „евтиния алкохол“, „лошата реклама“ и други глупости - нито алкохолът е евтин, нито има лоша реклама. Алкохолът се разрежда толкова, че в десет шота текили, струващи къде 12 лева, има алкохолни молекули колкото у една бира. И никой не обръна фнимание как Дулито у краа на филма жали за орките с каруците, че живеяли у катунье и не биле ентегрирани... Да доде Дулито у неко село, проревало от орките, и да попита своите сънародници ингилизи, заселили се лекомислено у същото село, кво сметат по вапроса за ентеграцията. Щото язе имам извесни наблюдениа. Арчи (от съображения за конфиденциалност променям името) е родом от Лутън, града на Дулито, и е у 9 клас у момента, я съм му класен по стечение на обстоятелствата. Живее с майкя си и баща си, пияндета ингилизки, у едно село, пълно с орки. Орките се гаврат с него вече шеста година. Арчи приказва отлично български, ма не може да пише ни на български, ни на ингилиз. Мангафите му се чеплезат по най-гадни начини. Оняденка един му повтори петнаесе пъти айде фащай си пътя накъде Англия. Тоа двуметров стокилограмов младеж не издръжа накраа и се обръна: „Барай ми жезъла бе, боклук!“ Тава беха точните думи. Арчи са го ентегрирале. Така ше ентегрират целиа цивилизован свет. Ако не вервате, проверете им раждаемостта. Отишла една учителка у маалата да се срещне с родителите на едно цигане. Пред коптора им видело некви черни дечурлиа да си играат и ги попитала за едикойси. Ааа, рекло некво шестгодишно, сеги не може да влазаш, мама и тате се ебават. Та тия се ебават, па ние чекаме да светнат ламбите. Дулито да снима таа реалност, а? Ма не са такиви заповедите.

Заповедите тука са да стане като у щата Арканзас, да почнат даскалете да носат оръжие на работното си место. Разсъждавам у глобален план. Така требва да се мисли. А навсекъде ни учат и ни втълпяват да мислиме за дребните работи, за леба и наема. Поради таа причина сигурно си купих една книжка от Вонегът, с предговор от сина му Марк Вонегът, текстове, неиздавани досега у назе. И мъдрецът размишлява у книжката за Карл Маркс и Христос... И учи народа да мисли по тоа начин, за големите неща. Щото тоа свет са е лъзнал по нанадолнището, заиграл са е и нема запиранье. А на назе ни са падна от тотото да са радваме на такива маймуняци като Болен и компания. Още не сме си затриле напълно човешките свойства, затва и още са възмущаваме. Но ще доде ден, приготвиле са ни го, коги нема да имаме време и възможности да са възмущаваме. Така че не остава друго освем да са радваме и на таа свобода, която имаме.

Представете си, че следващото управление ше бъде у ръцете на Дудуков и Робева... Натегат ората, почнале са вече кампанията, ше замотаат главите на суеверния българин, ше се укикерат и те на клоня... На суеверната младеж вече са успеле да й бръкнат у здравето, 18 процента от подфръкачите, имащи право да гласуват, но по-млади от 30, сакат да се връне на власт не некой друг, а ТиДжей. Ше излезне от гроба. Почнале са Дудуков и Робева да го подготвят за излазаньето му. Ше го реставрират напълно, ше го съшиат новиа Франкенщайн от парцале и дреб и ше ни го пущат да ни поуправлява па той малкочко. Като начало почнаа да предлагат баклюците неосъществими идеи като връщаньето на казармата. Не че е лоша. Ама у колонизираната ни дръжавица е не-осъществима. Фръгат прах и дигат пушилка. Сеир да става, риба да се лови.

Иначе са случват и весели работи. У Швеция полицията спасила човек, заплашван от пияни лосове. Напил си са като лос! Дееба тиа пияни лосове. Политиците ни родни у брюкселската кръчма се дръжали като пияни лосове. Като рекох за пиенье, у новия полицейски закон щело да се предвиди специален регистър на пияндетата у Родината. Тава некои ора си го спомнят от ерата на ТиДжей, имаше такиви списъци, овесени на портата на сека кръчма и не пущаха вътре ора от списъка. Реставрират яко. Социалният експеримент си връви по план. А я глейте у Русия кви убави законье приемат - кастриранье на педофилите и защита от педераслъка. Ше издръжат неко и друга годинка, ама педофилете и манафете ше превземат и тех неко ден.

А Силвестър Сталонов го подсгониле диви прасета край Симитли. Рамбоу, тава да ти не е на кино бе. Бегай бръже, баце, ножа е дръвен. Де викат власите фуч майтаре, пула маре... Настигне ли та тоо пекер, лекичко ше се поомажеш до рамбовските си плешки.

И да привръшиме с простотията на некви си пачи от битивито - оняденка у недея заранта показвале у ефира как точно се манипулира с таково... С орган. Барале жезъла пред камерите. Я закво съм спрел телевизията у къщата си? Заради е такиви е оръпляци и подобия на журналисти. Вардете се, казах ви го и предния път. Нема кой друг да ви варди. Не ги пущайте да ви прекрачват прага. Се едно да ви звънне некой на вратата и да ви рече чакайте сеги да ви улезнем у куфнята и да ви покажем ка требва да барате жезъла... Същото е. Ше го пущите ли? Ние си знааме, че ни го подават тоа жезъл да го бараме сичките политичаре и журналисти вече толко години, ма с тоа прек смисъл и липса на метафори вече взеа и да ни се подиграват у очите, брайкя и сестрици...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!