Волен към ТВ7: Консултирайте се с вашите собственици какво да ме питате

Владимир Йончев 02 октомври 2013 в 13:59 12157 54

Белгийският ресторант, в който Карл Маркс е писал Комунистическия  манифест, а Волен сидеров и колегите му замеряли сервитьорите с тапи и заливали палачинките с олио.
Белгийският ресторант, в който Карл Маркс е писал Комунистическия манифест, а Волен сидеров и колегите му замеряли сервитьорите с тапи и заливали палачинките с олио.

Волен Сидеров заплаши водещите на ТВ7 да внимават какви въпроси му задават и да се консултират със собствениците на телевизията.

Това стана в уникално интервю, в което водещият Витомир Съръиванов десетина пъти се опита да му зададе въпроса бил ли е Волен Сидеров в брюкселския ресторант или не е бил.

Сидеров първо обясни, че това е кампания, която води сайтчето на пиарката на Марин Райков Ивет Добромирова.

После заяви, че това в кой ресторант е ходил никого не интересува.

На напомнянето, че сервитьорка от ресторанта е застанала с лицето си и е разказала за грозната сцена, Сидеров каза, че българите в ресторанта може да са били гербери, депесари или социалисти. Но въпреки това упорито отказваше да отговори на въпроса той лично и хората му били ли са в ресторанта.

Сидеров заплаши, че ще даде на съд всички медии (сред тях е и OFFNews), които "с нездрав ентусиазъм подхванаха тази клевета".

Съръиванов все пак се пробва да се направи на Виктор Николаев, който се прости с БТВ за това, че десетина пъти попита премиера Пламен Орешарски "Кой предложи Делян Пеевски".

Сидеров обаче реши да бъде брутален и директно му заяви да се консултира със собствениците какво да пита.

"Ако продължавате да се занимавате с тези измислици, не знам дали няма да присъединия към списъка със съдебни искове и вашата медия. Консултирайте се с вашите собственици дали цикленето на тази тема няма да ви доведе някой съдебен иск, с който да бъдете ощетени материално",

бяха точните думи на Сидеров.

Собствеността на ТВ7 е една от многото мистерии на българския медиен пазар. Масово се говори, че тя е на КТБ, но официално собственик е  лондонският фонд "Алегро кепитъл".  Босът на КТБ Цветан Василев доскоро беше консултант на инвеститора. В момента видима връзка между Цветан Василев и ТВ7 обаче няма.

До края на предаването водещите продължиха да опитват да зададат неудобния въпрос, но геройски Сидеров успяваше да избегне отговора.

Водещите успяха да измъкнат единствено информация с кое високопоставено лице е била срещата, заради която цялата парламентарна група на Атака е  отлетяла за Брюксел и не е присъствала на вота на недоверия към кабинета. Оказа се, че срещата е била с асистентката на заместник-председателя на ЕНП Антонио Лопес.

Освен това атакистите се срещнали и с техни съмишленици - австрийци, но не можа да си спомни имената си.

"Много странно се държаха от ЕНП. В първия ден, в който бяхме там заключиха вратата на своята централа, като че ли очакваха някакво нападение. Оказа се, че Алиансът, в който членуват ГЕРБ, СДС и други, е някаква несериозна партийна централа."

Информацията, че Волен Сидеров и депутатите от "Атака" са вдигнали бурен скандал в белгийския ресторант "Къщата с лебеда" на брюкселския площад "Гран плас", бе разпространена от сайта на Антиправителствената информационна служба Noresharski.com. Атака веднага отрече. По-късно сайтът заяви, че се е свързал с ресторанта, който е потвърдил за случката. Малко по-късно БТВ излъчи интервю с служител на ресторанта, в който през XIX век Карл Маркс е написал своя "Комунистически манифест". 

От него става ясно, че депутатите от Атака са се опитали да се изнижат от ресторанта, за да не платят сметка от 1530 евро. 

„Когато пристигнаха, започнаха да поръчват порядъчно количество шампанско и грапа. От един момент нататък алкохолът започна да им идва в повече. Това ескалира в изблици на насилие над преминаващите край тях хора. Викаха сервитьорите, като ги замеряха с тапи и въобще тапи хвърчаха из цялото заведение. Заливаха с олио палачинки, които приготвяхме на място за други клиенти. В крайна сметка решихме да им спрем алкохола. Тогава те решиха да си тръгнат, без да платят сметка от около 1530-1600 евро. Наложи ни се да блокираме част от групата в заведението, докато не платят”,

разказаха пред bTV от ресторанта.

 

Пълния запис на интервюто на Волен Сидеров по ТВ7 можете да видите ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!