Доника от протестите: Г-н Борисов, хиляди чакат знак от вас да излязат на улицата

OFFNews 23 септември 2013 в 18:39 15854 139

Доника Георгиева. Снимка: Facebook
Доника Георгиева. Снимка: Facebook

Доника Георгиева е една от протестиращите, която в началото на септември отиде в централата на ГЕРБ, за да иска помощ от Бойко Борисов в организирането на демонстрациите срещу кабинета на Орешарски.

"Ние сме обикновени протестиращи, които искахме просто по някакъв начин да привлечем повече хора за 4-и септември. Ние също така се срещнахме и с “Протестна мрежа”. Не се разграничаваме от тях, но просто сме убедени, че всички трябва да са заедно, за да можем да постигнем успех", каза Доника на 8 септември пред агенция "Фокус".

15 дни по-късно тя разпространи чрез профила си във Facebook писмо до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, от което става ясна каузата, за която работи. В писмото Доника напада "Протестна мрежа"  и се обръща към лидера на ГЕРБ с почти любовния призив: "Ние ви искаме сред нас!"

Ето пълния текст на писмото:

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БОЙКО БОРИСОВ

Г-н Борисов,

През февруари в България се появиха идеи против партиите и против лидерите. Някой каза на хората, че решението е в техните ръце, че могат и сами. Малко по-късно започна дискредитирането на ГЕРБ. В най-критичния момент за БСП – назначението на Пеевски – момента, в който БСП беше нападната и от чужди, и от свои, привържениците и симпатизантите на ГЕРБ стояха на площада, стеснявайки се да признаят, че подкрепят ГЕРБ. А вие стояхте в парламента, стеснявайки се да подкрепите привържениците си на площада. Така хитро БСП успя да раздели хората от техния лидер. И това разделение се оказа силата на БСП.

Към 101 ден протестите повече приличат на приказка от 1001 нощ, а не на антиправителствени протести. За всички вече е напълно ясно, че протестът в този му вид няма да постигне целта си.

Около 700 000 души  в София са гласували за ГЕРБ . 700 000 души в София не искат да бъдат управлявани от комунисти – и ИСКАТ да бъдат управлявани от ГЕРБ. 700 000 души няма да излязат на площада, ако нямат основателна причина. Но биха излезли, ако намерят смисъл. Както са го правили и преди.

БСП положи огромни усилия, ангажирайки реформатори и протестни мрежи, за да ви задържат настрани от хората, които са гласували за вас. Което показва и изходът от тази патова ситуация.

Г-н Борисов, хиляди хора чакат само знак от вас, за да излязат на улицата. Хиляди хора ще излязат да подкрепят всяка ваша стъпка – защото ви вярват. Има моменти, в които не съществува полезен ход – но дори и в тези моменти ние трябва да бъдем заедно. Вие в парламента, а ние отвън, на площада – но заедно. За да можем да използваме пълноценно полезния ход, когато се появи.

Самозваните организатори на протеста от Протестна мрежа непрекъснато подчертават, че там, на улицата, много хора не искат ГЕРБ да се върне. Сигурно има и такива. Както има много, които искат ГЕРБ и виждат в ГЕРБ единствена алтернатива. ГЕРБ спечели изборите. Масивната кампания против ГЕРБ е показател, че само ГЕРБ е истински проблем за комунистите.

Ние, хората, които сме гласували за ГЕРБ и които ви вярваме, ви каним да ни подкрепите. И НЕЗАВИСИМО КОЛКО СМЕ НА ПЛОЩАДА – 10, 100 ИЛИ 10 000, НИЕ ВИ ИСКАМЕ СРЕД НАС. Всеки ден. Искаме вашата подкрепа и ви даваме своята подкрепа. И не ни интересува мнението на Станишев, Местан или Генов за това. Нашата цел е България без комунизъм – а комунистите ще говорят най-много, когато са най-заплашени. Нека говорят, нека освиркват. По-добре ежедневно освиркване, отколкото комунизъм.

Много от нас поддържат връзка с Вас – използвайте тези хора, за да говорите с нас. Всички ние ви четем във Фейсбук и Туитър – пишете, за да ни кажете това, което трябва да знаем. Един ваш пост във Фейсбук ще изведе хиляди души на площада за няколко часа. Повикайте ни – и ще бъдем където и когато трябва. В това е нашата сила – да бъдем заедно и да не изпускаме нито една възможност да свалим това вредно правителство.

В бележка под писмото си Георгиева уточнява също така: Моля всеки, който го подкрепя писмото да го сподели, да изпрати по едно лично съобщение на господин Борисов с молба за подкрепа, както и е съгласен името му да фигурира под писмото, да ми пише ни лични. Така ще бъде изпратено и до Бойко Борисов.

Чрез своя профил във Facebook Борисов бързо отговори:

Прочетох писмото и съобщенията, които ми изпращате. Благодаря ви, това е точно така. ГЕРБ започва масирана атака с пърия вот на недоверие. Ако искате да сме заедно, ни подкрепете при гласуването на вота. Това са законовите начини за сваляне на едно правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!