Лютви Местан: Не си спомням кой точно предложи Пеевски, не е ДПС

19 септември 2013 в 08:27 5659 25

Лютви Местан и Делян Пеевски. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан и Делян Пеевски. Снимка: БГНЕС

Не помня кой точно спомена името на Деня Пеевски, когато обсъждахме кой да номинираме за председател на ДАНС, защото бяха обсъдени още 6-7 имена. 

Това каза в сутрешния блок на bTV лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на горещия въпрос "Кой предложи Пеевски?"

Местан обаче намекна, че кандидатурата не е била на ДПС.

"Ако предложението беше на ДПС, нямаше да имам притеснения да потвърдя това пред вас", заяви председателят на ДПС.

Делян Пеевски е два мандата народен представител от ДПС. Ние ценим хората си и не ги предаваме. Ценим г-н Пеевски заради доверието, което генерира сред избирателите, добави Местан и посочи успешния изборен резултат на движението в Пазарджик и Стара Загора, откъдето за пръв път ДПС спечели по два депутатски мандата.

Нека президентът Росен Плевнелиев и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов да отговорят на въпросите за това дали познават Цветан Василев, призова Лютви Местан. “Аз не познавам Цветан Василев и нямам нито една среща с този човек и нямаме едно ръкостискане. Искам да попитам обаче дали президентът или Бойко Борисов познават Цветан Василев, защото огромна част от публичните средства са били в банката на този човек”, каза още той

„Трудно ми е да определя олигархията, защото нямам самочувствието на човек, който нито да представлява, нито да е обвързан с олигархични кръгове”, коментира  Лютви Местан. Той посочи, че е важно и кога точно са започнали обвиненията, че има в страната ни олигархичен кръг. "Не се познавам с хората от кръга „Капитал" и не знам дали е олигархичен кръг, може би имам 1-2 поздрава, разменени с Иво Прокопиев", заяви още лидерът на ДПС и отбеляза, че за кръга "Капитал" се говори за определени медии, в които високи фигури от ГЕРБ са се изявявали пред тази медии.

Важен е въпросът колко срещи са имали високите фигури в ГЕРБ с онези кръгове, които сега Росен Плевнелиев определя за олигархични, каза Местан. Една-две ли са били срещите с Делян Пеевски или стотици, риторично попита той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!