Човек на Доган става зам.-министър на инвестиционното проектиране

Милен Енчев 17 септември 2013 в 17:24 5074 26

Джейхан Ибрамов до почетния председател на ДПС Ахмед Доган
Джейхан Ибрамов до почетния председател на ДПС Ахмед Доган

Джейхан Ибрямов, бивш председател на младежкото ДПС и политически съветник в кабинета на Ахмед Доган, бе назначен днес за зам.-министър на инвестиционното проектиране от премиера Пламен Орешарски. Ибрямов е и съпруг на секретарката на Доган Биршен Ибрямова.

От биографията му, разпространена от правителствената пресслужба, личи, че Ибрямов има дълга партийна кариера в структурите на ДПС. Той е председателствал младежкото ДПС от ноември 2009 до ноември 2012 г. По-рано в продължение на 2 години е бил изпълнителен директор на сдружение „Толерантност“, което е регистрирано на адреса на централата на партията в София на бул. „Александър Стамболийски“.

Преди това от 2003 до 2007 той е бил проект мениджър във Фондация „Либерална интеграция“ - също регистрирана на адреса на ДПС. В периода август 2003 г. – октомври 2003 г. е бил главен специалист в Дирекция „Спорт и здраве“ в Министерството на младежта и спорта.

Ибрямов е завършил политически мениджмънт и публични политики в Нов български университет. Преди това придобива магистърска степен в Национална спорта академия „Васил Левски“ в София , а бакалавърската си степен по кинезитерапия - в Техническия университет „Ангел Кънчев“ в Русе. Владее турски и английски, пише още в прессъобщението на правителството. Не е известно доколко ще са му от полза спортните и политически компетенции в управлението на Строителния контрол (ДНСК) или Агенцията по кадастъра.

Министерството на инвестиционното проектиране бе „иновация“, въведена от премиера Пламен Орешарски чрез отделяне на част от дирекциите на Министерството на регионалното развитие (Строителният контрол и Агенцията по кадастъра). От самото обявяване на номинациите на Орешарски за министри пролича, че ДПС има водеща роля в концепцията за министерството. За министър Орешарски бе номинирал архитект Калин Тихолов - мастит проектант на хотели и устройствени планове по Черноморието и бивш водач на листата на ДПС в Несебър на местните избори през 2007 г. Тихолов има дейно участие в множество скандали с презастрояване и незаконно строителство по Черноморието, последният от които „Дюнигейт“ - опитът за застрояване на пясъчни дюни в Несебър тази година. След медийни публикации по темата Тихолов премиерът бързо го оттегли и на негово място назначи колегата на Тихолов Иван Данов, който дели с него общ кабинет в архитектурния университет в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews