Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Честване за 9.09.: Социализмът ще пребъде като във Виетнам и Китай

10 септември 2013 в 10:13 7523 31

Реч за 9 септември (Шумен)
Реч за 9 септември (Шумен)

Социализмът не само не си е отишъл, ами живее в автентичен вид и в него е бъдещето.

Такива високопарни прокламации на архаичен партиен език звучаха вчера на не едно място по повод датата 9-и септември. Извадените като от мавзолей речи могат да накарат слушателя с право да се запита коя година сме.

На честването в Шумен например лидерът на младежкото БСП в града Петър Карчев обявява: "Напоследък се чуват гласове и се поставя въпросът: Има ли бъдеще социализмът? На тези пророци можем да кажем: По-внимателно се вглеждайте в развитието на Китай и Виетнам." (виж видеото по-долу).

Младият червен кадър обяснява на публиката си, главно от възрастни хора, че "Въпросът, който е днес пред нас, според учените не е да бъде или да не бъде социализмът, а какъв ще бъде социализмът на информационната епоха. Пред нас са нови успехи и нови победи." 

Словото започва с исторически преглед: "Освобождението на България от фашизма стана благодарение на и с помощта на съветската армия. (...) Редно е да си припомним и днес тези факти, защото напоследък се чуват и разни отделни политически дейци, които - обезумели от безсилие и омраза - се опитват да внушат главно на младото поколение, че съветската армия е окупационна. На тези рицари на рушението на паметници можем да припомним, че няма по-мъдър от народа."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews