Автобусите от цялата страна возят контрапротестиращи с еднакви плакати

Лилия Христова 04 септември 2013 в 09:36 5553 52

Мъж раздава плакати на току-що слезли от 2 автобуса с благоевградска регистрация хора.
Мъж раздава плакати на току-що слезли от 2 автобуса с благоевградска регистрация хора.

Автобуси от цялата страна с табелки "Случаен превоз" продължават и след 9 ч да докарват автобуси с протестиращи в подкрепа на кабинета.

Те лесно се различават от останалите протестиращи - повечето са възрастни хора и носят еднакви по размер плакати, направени от един и същ тип хартия.

Нашите екипи забелязаха автобуси от Благоевград, Пловдив, Велико Търново, Бургас и др. В района на Руски паметник са паркирани над 20 автобуса.

Вече няколкото стотин поддръжници на управляващите са събрани в пространството между парламента и храма "Св. Ал. Невски". Сред тях има мъж, който е  видимо съпричастен с организацията. Той снове из контрапротестиращите, спира се да разговаря с отделни групи и често поглежда телефона си, очевидно в очакване още хора да се съберат.

Хората от контрапротеста се хванаха на Дунавско хоро и заскандираха "Победа", "България е над всичко", "Винету е герой от миналото! Борисов също!", "Стига "спонтанни протести", "Оставете правителството да работи". 

Коментира се, че към София пътуват още автобуси от Сандански, Харманли, Петрич. Други пък още при слизането бяха инструктирани, че към 14 ч ще е отпътуването от София.

Участниците в проправителствения митинг избягват да разговарят с медиите и отричат да са организирани. Някои споделиха пред наши репортери, че са дошли да поискат оставката на Бойко Борисов и Росен Плевнелиев и да изкажат подкрепа на кабинета, защото не можело 2000 протестиращи да казват кой да управлява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!