Едно кошмарно прибиране от морето за 9 часа

Александра Маркарян 03 септември 2013 в 17:58 39100 54

Автобусът на
Автобусът на "Карат С".

Ако си мислите, че пътят от морето до София по новата магистрала е 4 часа, значи не сте пътували с "Карат-С". С автобус на тази фирма пътят отнема 9 часа. 

1 септември. По разписание автобусът тръгва от Синеморец в 10,45 ч. В 10,43 ч. единият от двамата шофьори промърморва: "Кой дошъл – дошъл, няма да чакам повече“ и потегля.

Пропускаме с отвращение колко е мръсен автобусът. По седалката са разпилени солети, които няколко минути почиствам.

Климатикът е настроен за сибиряци. На 40-ата минута температурата пада под 20 градуса.

„Я, сядайте там!“, кресва шофьорът към две жени, преди те да успеят да стигнат до него. В крайна сметка с подвиквания от място те изясняват проблема, но вместо нормална температура пълният автобус получи градуси, подходящи за топлинен удар.

След 30-40 минути игра на нерви, пускане и спиране на климатика и температури ту 20, ту 35 градуса, мъж се строполява на пътеката между седалките.

На магистралата, някъде около Карнобат, чакаме линейка.

Тя идва след час. През това време 38-годишният мъж – изведен по някое време от автобуса - лежи на асфалта в аварийната лента на магистралата. Оказа се, че не е болен. Прилошало му е от резките смени на температурата.

Свестява се и продължаваме.

Бяхме пътували (с принудителния престой) около три часа и половина или четири, без да спрем за тоалетна и момиченцето на съседната двойка седалки плаче, че му се пишка. То е наказано по волята на шофьора, който се е ядосал, че бензиностанцията на изхода на Бургас имало твърде много автомобили, автобуси и камиони.

„Да му е*а майката! Няма къде да спра! Скапана държава!“ Мощният му глас заглушава долнопробния филм и сладникавия музикален фон, докато автобусът подминавава бензиностанцията.

Шофьорът решава, че най-подходящото място за тоалетна е аварийната лента на новия участък от магистралата. Насред полето храст, дърво или каквото и да е друго „прикритие“ с просто око не се вижда. Някои решават, че не са толкова свенливи. Повечето пропускат тази "тоалетна". 

Преди да стигнем истинската спирка (която дойде малко преди петия час от пътуването), имаше още едно препятствие.

„Ще спра на „Макдоналдс“, след като оставя една майка в Пловдив, защото иначе ще закъснея“, отсече шофьорът след въпроса „Ще спрем ли скоро на бензиностанция?“.

Официално не се предвижда разходка из красивия при други обстоятелства Пловдив при пътуване по маршрута Синеморец-София. Реално, явно който плаща (на ръка), той поръчва.

„Този автобус минава оттам. Като не ви харесва, оплачете се, разкажете в офиса – може и приятелчета да станем“, сряза ни шофьорът, докато въпросната майка – жена, преминала средната възраст – указваше: „Тук завийте наляво, на този светофар – вдясно“.

Изкатерили отново магистралата, шофьорът настъпи газта, явно „за да не закъснее“.

Стигнахме автогарата в София, разминавайки се за малко от катастрофа на входа на града, по залез слънце. Часовникът в автобуса показваше 19:19.

Момиченцето зад мен не спира да повръща. Другото – на съседната двойка седалки – се гуши в майка си. Беше спряло да се оплаква и пита.

В сайта на "Карат-С" няма форма за оплакване. Единственият начин да се подаде е да се ходи до офиса в "Красна поляна". Което май не е лоша идея, стига във фирмата да има някой по-разумен от двамата им шофьори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!