Роджър Уотърс искал оставката на Камерън, не на Орешарски

Владимир Йончев 31 август 2013 в 03:58 14800 41

Символът, който Роджър Уотърс  използва в
Символът, който Роджър Уотърс използва в "Стената" е съчетание между фашисткия пречупен кръст и комунистическия сърп и чук. Снимка:Сергей Антонов

Не може да се каже чия оставка е поискал Роджър Уотърс - на правителството на Орешарски или на английския премиер Дейвид Камерън.

Това пише най-авторитетният ляв сайт "Авторски поглед" в информацията си за концерта на Роджър Уотърс в София.

По време на песента Mother от The Wall след стиха Mother, should I trust the government? на Стената се изписа с големи букви ОСТАВКА.

Според левият сайт това вероятно е реакция към Камерън за провала на позицията му за Сирия.

Като допълнителна аргументацията към тезата, че големият музикант няма как да е искал оставката на Орешарски се припомня, че Уотърс е посетил гроба на майор Томпсън в Литаково, придружаван от Янаки Стоилов.

За допълнителна достоверност сайтът е посочил като източник на новината си агенция "Крос", макар там да не се казва и дума за Камерън или да се прокрадва съмнение към кого е призивът ОСТАВКА.

Препечатваме дословно този венец на журналистиката и гьобелсовата пропаганда. Първо - защото се опасяваме, че с отрезвяването призори ще бъде изтрит (а не бива!) и второ - защото е в унисон с най-силните моменти от втората част на Стената на Роджър Уотърс, където главна тема е пропагандата.

На кое ли правителство оставката поиска Уотърс - на Орешарски или на Камерън!?

/Поглед.инфо/ Роджър Уотърс, изпълнявайки песента си "Мама", след въпроса "Мамо, трябва ли да вярвам на правителството?", на стената зад него се появи надпис "Оставка".

Новината за надписа бе веднага разпространена и във Фейсбук. Сред първите, които публикуваха снимка, бе пиарът на Иван Костов Найо Тицин, който е и един от най-активните протестиращи.

Остава само да гадаем, дали Роджър Уотърс иска оставка на правителството на Орешарски или на Камерън, заради провала му с позицията си за Сирия. Парламентът на Великобритания отхвърли предложението на правителството и на премиера за въоръжена намеса в конфликта!? Основанието ни за това предположение е, че малко преди това на сцената бе спуснато надуваемо прасе, върху което бяха изписани символи на организации, които са причина за различни войни по света.

Около посещението на Роджър Уотърс в България преди концерта се разразиха дискусии, след като той бе обявен за комунист. Той бе припознат за червен симпатизант, след като посети гроба на майор Франк Томпсън край село Литаково, придружен от Янаки Стоилов.

Източник: Кросс

-----------

"Авторски поглед" е ляв блог, в който често могат да се намерят смислени материали и ние следим с интерес. Правим това уточнение, за да не остане впечатлението, че става дума за терапевтична група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!