Помогни на Светли да пребори рака

Лилия Христова 30 август 2013 в 18:45 10680 11

Помогни на Светли да се пребори с рака
Помогни на Светли да се пребори с рака

23-годишният Светослав Йорданов от Перник е един от осемте души на планетата, които имат изключително рядък вид тумор на белия дроб.

Светли се бори с коварната болест от три години. Когато през 2010 г. младежът разбира, че има рак, той прекратява висшето си образование. В продължение на три месеца обаче лекарите у нас не могат да установят какъв точно е туморът му. След като става ясно, че момчето е това е изключително рядък вид рак, бил нужен цял месец, за да се намери специалист, който да се съгласи да оперира Светли.

Младежът бил толкова щастлив, че д-р Цветан Минчев извършил интервенцията, че му обещал, когато тръгне да се жени, да го покани за кум.

Болестта на Светли променила много не само неговия живот, но и този на цялото му семейство. Сега Светли, майка му и брат му живеят при роднини, защото са продали всичко и са вложили парите в лечението с надеждата, че той ще се пребори с коварната болест и ще може да води нормален начин на живот.

След редицата операции и други манипулации у нас и в чужбина през тези три мъчителни за Светли и семейството му години, надеждата у тях все още е жива. Те пак отправят апел към хората да помогнат дори с малко средства, за да може Светли да продължи своята борба за живот.

 На 8 юли тази година на Светли бе направен скенер, а резултатите бяха обнадеждаващи - 30% спад в активността на разсейките. Сега обаче се налага 3-4 месеца той да приема медикаменти, които са на стойност 4 500 лева месечно, а такава сума е непосилна за събиране за близките на Светли. След приемането на тези медикаменти ще последва нов скенер. Дори и да се окаже здрав, младежът пак ще трябва да бъде преглеждан през следващите 5 години, от което следва, че ще са му нужни минимум 80 000 лева само за прегледи.

 

За желаещите да помогнат:

Дарителска банкова сметка:

Светослав Йорданов Стоилов

ОББ, клон Перник

IBAN: BG36UBBS80021046703330

BIC: UBBSBGSF

SMS с текст DMS SVETLI НА 17 777 - цена 1 лев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!