Новият ляв проект става факт през есента

OFFNews 30 август 2013 в 09:03 4528 18

Татяна Дончева, Снимка: БГНЕС
Татяна Дончева, Снимка: БГНЕС

Вероятно през есента ще бъде обявен новият ляв проект с отцепници от БСП. 

Това стана ясно от интервю пред БНР на бившата червена депутатка Татяна Дончева.

Тя не каза кои са останалите хора от БСП, които участват в създаването на проекта, но уточни, че става въпрос за хора, които имат определено влияние в столетницата. 

"Мисля, че си заслужава да се опита, и че шансовете съвсем на се лоши. Мразя хора, които казват хоп преди да скочат и за това не искам да кажа подробности кои са останалите. Това са хора, свързани с левицата, имали са влияние, виждат безизходицата и могат да разберат, че това е необходимо, за да подпомогнат създаването на проекта", каза още Дончева.

Тя обясни, че членовете и симпатизантите на една партия не са нейни крепостници в името на историческото ѝ минало. Невъзможността за промяна на партията отвътре и вътре прави належаща необходимостта от нова формация, което вече се е превърнало в абсолютен императив. "Ние сме длъжни да опитаме и то сега, когато по-лесно могат да бъдат задоволени кариеристични амбиции на определена група от хора. Който смята, че всичко свързано с вярата в една идея се заключава до дисциплина и безропотно подчинение на ръководството, без да се задават въпроси, това си е за нова сметка", коментира Дончева.

По думите ѝ правителството на Орешарски е "дадено на концесия на няколко големи бизнес формирования, това е чудовищно". Дончева поясни, че става въпрос за хора приближени до ТИМ и Корпоративна банка, които "редят ключови министри". "След като никой не задава този въпрос и можете да накарате една, макар и малка група социално притеснени хора да събират подписи за оставката на президента и да смятате, че с това сте си решил въпроса, какво повече да ви кажа", каза тя.

Дончева обясни, че до момента няма нито едно смислено обяснение за правените рокади на висши чиновнически постове.

"Има необходимост от нов политически проект вляво, който да бъде не свързан с миналото на БСП и то с близкото минало и с настоящето, който да не е свързан с олигархични кръгове, на които партията е пленница в момента, който да даде нови перспективи на лявото и това е неизбежно. Дали ще го направим ние или други, това не мога да кажа, но обстоятелството, че на последните няколко избора хората решават главоблъсканицата за кого да гласуват, като няма за кого, трябва да има решение", каза Дончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!