Ким III екзекутира бившата си любовница

29 август 2013 в 17:24 7528 12

Хьон Сонг-Уол
Хьон Сонг-Уол

Севернокорейката Хьон Сoнг-Уол - певица, за която се смята, че е бивша любовница на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, е била арестувана на 17 август заедно с музикалната си група от 11 души за нарушаване на законите срещу порнографията. Всички 12 задържани са разстреляни няколко дни по-късно, като родители и близки са били принудени да гледат, а след това зрителите били изпратени в трудови лагери, писа британският в. „The Telegraph“. Информацията дойде от южнокорейското издание "Чосун Илбо", което се позовава на анонимни източници от Северна Корея. 

"Били са екзекутирани с картечници, докато семействата на жертвите са били принудени да наблюдават", разказва източник на изданието.

Музикалната група на Хьон е автор на поредица от патриотични хитове в Северна Корея - като "По стъпките на войниците", "Обичам Пхенян" и "Ние сме войски на партията".

12-те екзекутирани певци са музиканти или танцьори в групата. Обвинени са в извършване на сексуални актове, записани пред камера, а след това и разпространени.

Ким Чен Ун, който стана лидер на Северна Корея след внезапната смърт на баща си Ким Чен Ир през декември 2011 г. , e срещнал Хьон преди около 10 години и тогава завързал връзка с нея. Бащата обаче остро е критикувал връзката и се смята, че именно той го е отдръпнал от певицата. Впоследствие тя се е омъжила за севернокорейски офицер, от когото има дете. Въпреки това има предположения, че е продължила да се среща с Ким и след брака си.

Версията на южнокорейското издание може да не е съвсем точна, най-малкото заради тежката информационна завеса между Пхенян и останалия свят, отбеляза американското списание "New York Magazine". Изданието посочи, че настоящата съпруга на севернокорейския лидер, Ри Сол-Ю, е участвала в същата музикална група, в която е пяла и Хьон, така че не е ясно доколко съпругата има пръст в екзекуцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!