Радан Кънев: Бареков олицетворява мафията

OFFNews 22 август 2013 в 20:07 12659 108

Радан Кънев
Радан Кънев

В своя Facebook профил лидерът на ДСБ  отговори на нападките на Николай Бареков, че телевизионният водещ не знаел „какво точно работят господата Панчугов, Кънев и Сандов, и с какви пари си финансират проекта. Дори не знам какво работят, за да се издържат - за разлика от тях аз съм Бареков и почти всеки българин ме познава“.

Според мен правилното поведение е да игнорираме "великодушието" на хора, които олицетворяват нелегитимния в Европа сговор между (често подкрепян от властта) бизнес, власт и медии. Такъв сговор наричаме "мафия", пише Радан Кънев.

Радан Кънев посочва още:

Задочно обаче беше зададен въпрос, който държа да не оставя без отговор, за да няма никакви съмнения - какво работя, за да се издържам?

Работя и се издържам от 17-годишен. Бил съм общ строителен работник, изолирал съм покриви с асфалт, бил съм за кратко охрана(?!) в търговска верига, сценичен работник и други законни занимания. През по-голямата част от следването си съм бил продавач нощна смяна и стажант в адвокатска кантора денем. От 11 години и половина съм адвокат, при това доста приличен. От четири години доходите и имуществото ми са публични на сайта на Сметната палата - и хонорарите, и данъците, и ипотеката, и мижавите влогове. Има много точно съвпадение между доходите, върху които плащам данъци и осигуровки, и скромното ми лично имущество. Водя - като повечето хора от поколението ми - труден, но приличен живот. Нямам нито ден сигурен доход зад гърба си, винаги съм харчил пари, които съм изкарал с честен труд по конкретни задачи.

И да - през '97 година бях там, където бяхме всички. Но никога няма да си "пиша актив" от това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!