Три трола налазиха OFFNews, за да бранят и възпеят Бареков

Елица Мартинова 20 август 2013 в 15:58 26795 104

СПАМ
СПАМ

Трима платени писачи налазиха светкавично публикацията, свързана с решението на Николай Бареков да се оттегли от TV 7, за да огрее политиката. Макар IP адресите им да са само три, троловете спамят като за дузина.

По-рано днес стана ясно, че Бареков, определящ себе си като „най-успешния изпълнителният директор на TV 7, е твърдо решен да опита шанса си в политиката.

Веднага след публикуването си, текстът бе налазен от клакьорите на Бареков, които редовно го подкрепят в сайта ни. Макар да разполагат само с три IP адреса, платените писачи се подписват с поне десет имена – и мъжки, и женски.

Оттук едва ли следва да заключим, че става въпрос за наличие на шизофрения или смущения в половата идентичност на троловете. Най-вероятно упоритият спам е доказателство за страстта, с която клакьорите защитават кумира си.

Така например, от IP-то 83.222.***.*** са писали lili, ида, hari, нелка, ANONIMEN, ина, caks, sanya и bobi. Интерес за мнимия колектив представляват двете публикации, касаещи съдбата на Бареков: „Бареков напуска ръководството на TV 7 заради политиката“ и „Мотивационно писмо за участието в партията на Николай Бареков“. Тролът е толкова активен, че няколко пъти след публикуването на този текст се наложи да го допълваме с прозвищата, които ни заливат с любов към Бареков.

Ето част от изпълнените с патос коментари под публикациите от това IP:

„Беше напълно нормално Бареков да се озове и на политическата сцена. Той е страхотен изпълнителен директор на тв7, добър журналист. Убедена съм,че ще бъде и добър политик“ и звучащото сходно: „Вярвам в политическият проект на Бареков. Той идва от разследващата журналистика,без да носи със себе си някакви партийни интереси или номенклатурно минало, за разлика от повечето ни политици“.

Трябва да отбележим, че писачът изпълнява съвестно задълженията си. Това личи от факта, че е бил безкрайно активен и на 14 август под текста със заглавие „Бареков към Ердоган: Не злоупотребявайте с ниското ниво на Плевнелиев и Борисов".

Друго гнездо на тролове в IP адресът 109.199.***.***, откъдето с еднотипни изказвания ни обстрелват Деян, Десита, Кали и renkata.

Любопитно, но не и учудващо е, че мисията на клакьорите от този адрес включва и мнения под дописките, свързани с Бойко Борисов. Под две вчерашни заглавия, касаещи лидера на ГЕРБ, от въпросния адрес са писали прозвищата .r.r , нелина, нели и пеци.

Под адреса 212.5.***.** пък се подвизават едновременно Lora Chalukova и dimo. Интерес за тях също представляват предимно  текстовете за Николай Бареков.

P. S.: Оказа се, че сме пропуснали още един трол. Той е публикувал 28 мнения и всичките са само под статии, свързани с Бареков. За да изглежда, че много хора мислят като него е ползвал 26 имена - zarko, Applefan, kucheto, Надя, Bbaby, kokomir, Sisi, Нели, Боби, Данчето, ivo, did21, сиси, Toto, Геро, хранко, Музиканта, Магарето, Роси, Дидо, Alen, Atrajan, Filip, динко, РАП мен.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!