Бареков напуска ръководството на ТВ7 заради политиката

Мая Младенова 20 август 2013 в 12:26 7375 109

Николай Бареков Снимка: TV7
Николай Бареков Снимка: TV7

 

Николай Бареков напуска поста изпълнителен директор на ТВ7. Това обяви пред в. "Шоу" досегашният шеф на телевизията. „Няма как това да стане елегантно, защото мога да изляза от телевизията само по едни начин – с фанфари. Аз съм най-успешният изпълнителен директор на ТV7 в историята й до момента. За по-малко от година рейтингът на телевизията е увеличен 10 пъти, приходите – около 5 или 6 пъти“, изтъкна Бареков.

Той остава водещ на предаването „България без цензура“ по телевизионния канал. „Кампанията“, както Бареков окачестви предаването си, ще стартира отново през септември.

„Няма да бъда представен вече като изпълнителен директор на ТV7, което, честно казано, според мен беше и малко смешно в един момент. Тази кампания ще даде възможност да се чуе моето политическо говорене за пореден път“, каза той.

Пред жълтото издание Бареков разказа, че навремето баба му го заклела да не влиза в политиката. Той обаче възнамерява да престъпи клетвата й.

През юли проучване на социологическата агенция „Сова Харис“ изненадващо постави Бареков на трето място по политическо доверие в страната след Бойко Борисов и Сергей Станишев. Проучването беше поръчано от в. „Преса“, който в последните седмици застана категорично срещу антиправителствените протести с текстове, намекващи за финансиране на протестите. Основанието на изданието бе изразената позиция на представители на няколко неправителствени организации в подкрепа на протеста – като Института за пазарна икономика, Центъра за либерални стратегии и др. Изданието използва факта, че НПО-тата работят по проекти, финансирани от фондация „Отворено общество“ на Джордж Сорос, за да внушат, че протестите са инспирирани и финансирани отвън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!