„Атака“ ще гласуват по съвест ветото на президента

12 август 2013 в 15:36 4324 15

Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС
Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

Депутатите от "Атака" имат пълна свобода да гласуват според своята съвест при повторното гласуване на Закона за държавния бюджет след наложеното президентско вето, заяви в Ямбол Волен Сидеров.

Обикновено в нашата парламентарна група обсъждаме демократично проблемите с участието на всички депутати, а младите колеги са поощрявани да изразяват публично своята позиция, каза още лидерът на „Атака“.

Същевременно той е категоричен, че "аргументите или псевдоаргументите на ГЕРБ за актуализацията на бюджета не издържат, защото това е бюджет, съставен от Дянков".

Тази актуализация е по-скоро техническа необходимост. Аз не виждам причини тя да бъде подлагана на вето, както направи г-н Плевнелиев, но явно неговите действия също са игра напук: Аз ще ви правя напук, защото играя партийната игра на ГЕРБ. С това г-н Плевнелиев показва, че по-скоро е партиен президент, отколкото надпартиен, за съжаление. В никакъв случай не може да бъде обединител на нацията. По-скоро той действа като разединител, той противопоставя отделни групи от нацията, каза лидерът на "Атака" пред БНР.

Националистите са готови да започнат процедура по отзоваването на Росен Плевнелиев, след като се провери „дали не е държавна измяна срещата на президента с турския вицепремиер“.

Силно сме обезпокоени от неофициалното посещение на вицепремиера на Турция у нас, без да се знае по чия покана е дошъл в страната, каза още Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!