Открива се ловният сезон за пернат дивеч

OFFNews 10 август 2013 в 07:58 2481 2

Ловци
Ловци

Ловният сезон на пернат дивеч се открива официално днес. Разрешен е отстрелът на пъдпъдъци, гургулици, гривеци, горски бекаси и бекасини в ловното поле на ловно-рибарска дружина - село Ярлово, която е член на ловно-рибарско сдружение София-Юг.

Във връзка с предотвратяване на инциденти и нарушения Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите призовават към спазване на Закона за лова и опазване на дивеча и към следване на ловната етика и морал. Ще бъде упражняван засилен контрол по изпълнение на законовите разпоредби и опазване на дивеча по време на ловния сезон, съобщават от ведомството и припомнят основните правила преди и по време на лов.

Преди започване на ловния излет ръководителят на лова проверява наличието на ловен билет, членска карта и документа за носене на ловно оръжие и попълва разрешително за лов. На санкция подлежат ловци, които не са екипирани с шапка или облекло с ярък сигнален цвят при групов лов на дива свиня и на дребен дивеч. Забранена е употребата на алкохол преди и по време на лов. Провеждането на инструктаж на участниците в лова е задължително. 

Във връзка с пожароопасния сезон и очакваните през следващите седмици високи летни температури, всички ловци се призовават да спазват правилата за безопасно боравене с огън по време на лова. Паленето на огън на нерегламентирани места и на открито може да създадат условия за възникване на горски пожари. Много често в почивките на ловния излет се пали огън на открито, което е предпоставка за възникване на пожар в гората. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!