Пощенска банка: Ще обжалваме решението на Русенския съд

Александра Маркарян 06 август 2013 в 17:28 5550 7

Пощенска банка
Пощенска банка

"Съдържанието на конкретния договор за кредит, сключен с ищеца по делото, е в пълно съответствие с приложимото законодателство. По тази причина не сме съгласни с изводите на съда, чието решение подлежи на обжалване и жалба срещу него ще бъде подадена."

Това се казва в полученото до OFFNews становище от "Юробанк България" (Пощенска банка) по повод решение на Районния съд в Русе. С решение от 30 юли той обявява за нищожна клауза от договор за кредит на "Юробанк", даваща право на банката да увеличава лихвения процент по кредита едностранно и без право на предоговаряне или прекратяване на договора.

Банката може да обжалва решението в 2-седмичен срок.

"Банката договаря клаузите индивидуално с всеки свой клиент и съдържанието на договорите зависи от взаимната воля на страните, които ги подписват", се казва още в становището.

От банката уточняват, че решението на съда не е прецедент, тъй като "в правно-технически смисъл за „прецедент“ е необходимо разглежданият съдебен акт да е влязъл в законна сила", а в случая той може да бъде обжалван.

"Случаи като разгледания от Русенския съд са винаги строго индивидуални. Приканваме нашите клиенти да се обръщат винаги първо към специалистите в клоновете на банката за намиране на навременно и гъвкаво решение от взаимна изгода за страните", пишат още в становището си от "Юробанк България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови