А ние не искаме да живеем в такава държава, нали!

OFFNews 03 август 2013 в 13:18 25837 48

Мария Стоева Снимка: Сергей Антонов
Мария Стоева Снимка: Сергей Антонов

В четвъртък, докато протестът освиркваше новия палат на Цветан Василев, заменил легендарния ресторант "Кристал", някой открадна колелото на Мария.

Мария Стоева е жената, която изрисува "Мадарския конник" на Орлов мост.

В петък протестът събра пари за ново колело на Мария.

Под информацията на OFFNews за това, Мария публикува следния коментар:

 

Така… Не знам как да започна ...

Вчера Vassil Velichkov и Tihich Tihichat в палатковият лагер, ми дадоха едни пари, с думите, че хората от протеста са ги събрали, за да мога да си купя пак колело. Останах като гръмната. Причината да публикувам информация за това, че е откраднато колелото беше надеждата ми да се намери, а не очакването някой да събере пари за ново, или да ми даде ново колело, което евентуално пак да ми откраднат след една година примерно. След миналогодишната кражба, когато се сблъсках лице в лице с процедурата в полицията след кражба на колело – това, че дигитални снимки на откраднатия предмет не се приемат, а само хартиени, че видео материал, на който го има извършителя на кражбата, също няма практика да се употребява и не беше приет, ми беше останала надеждата хората да помогнат за намирането на колелото по-ефикасно от органите на реда. Имаше и разследване на журналисти – напълно показателно за безпомощността на нашенската полиция и техника, с която разполага и логика, по която се води в такива случаи.

Имам си колело, което може да замести откраднатото и да не ми е жал за него, когато и ако пак го откраднат, даже вече бях с него снощи… Самата логика, някой да краде, а друг да събира пари, за да се купи ново нещо, което някой пак да краде, не ми е понятна. Това е като ситуацията със здравната каса, пенсионните фондове, средствата за образование… цялата ни сбъркана държавна система.

Опитах се да върна парите – повече от 240 лева – а колелото струваше 170… не ги приеха.

Дадох от тези пари 20 лева на Петьо от лагера – за да си купи очила, които бяха счупени и загубени в нощта на 23ти- 24ти юли – голямото меле... а момчето без очила не вижда ... мисля да му дам и недостигащите му за нови очила още 30 лв. Съжалявам, ако това се стори неправилно на хората, които са събирали пари специално за колело, но аз ново няма да си купя – в настоящата ситуация.

Нека направим така, че да не се краде – да ловим крадци, законите да значат нещо, камерите за видео наблюдение да се ползват по предназначение ефикасно.

Да махнем оградите около МС НС и пр. Полицията да си свърши работата и с големите крадци и с дребните, които хранят големите… Защото! Както не може да се намери едно откраднато колело, така не се намират и откраднати заводи, стадиони, човешки животи.

А ние не искаме да живеем в такъв свят – нали?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!