Ден 49: Викове "Мафия" под прозорците на Цветан Василев (видео)

OFFNews 01 август 2013 в 19:17 6032 33

Протестът: ден 48 Снимка: Сергей Антонов
Протестът: ден 48 Снимка: Сергей Антонов

Протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски и коалицията, която го подкрепя, навлязоха в третия си месец.

И тази вечер хиляди хора се събраха пред Министерски съвет, скандирайки "Оставка", "Мафия" и "Избори". Изненада в маршрута бе влизането в градинката на "Кристал", в която се намира новият имот на банкера Цветан Василев. Под прозорците на апартамента, в който ще бъде превърнат легендарния ресторант, няколко минути  множеството скандираше "Мафия". След това шествието продължи към парламента. Протестът завърши около 21.30 ч.

Вижте видео от шествието тази вечер.

Хронология на събитията (обновяваме постоянно):

21.15 ч. - София - за поредна вечер протестът завърши за около час и половина. Повечето хора се разотиват в очакване на утрешните изненади.

20.45 ч. - София - кръстовището на "Орлов мост" е блокирано. 

20.40 ч. - София - хората на площада се забавляват с жонглирането на облечените като клоуни момичета, а част от протестиращите тръгват към "Орлов мост"

20.30 ч. - София - протестиращите скандират "Оставка" пред Народното събрание.

20.20 ч. - София - шествието се върна на бул. "Цар Освободител" и продължи към парламента.

20.10 ч. - София - протестиращите влязоха в градинката на "Кристал", скандирайки "Мафия" под прозорците на най-новия имот в колекцията на близкия до властта банкер Цветан Василев. Днес стана известно, че бившият ресторант "Кристал" ще бъде превърнат в апартамент и офиси на боса на КТБ.

20.05 ч. - София - шествието върви към "Раковска" в ритъма на хората с тъпаните, които са в челната редица. На един от плакатите пише "Край! И Шамара е в катарзис". 

20.00 ч. - София - две момичета преоблечени като клоуни забавляват децата. Шествието тръгва към парламента. Множеството запява химна.

19.50 ч. - София - протестиращите се обърнаха към президентството и започнаха да скандират 'Вето". Искането към президента е да върне за преразглеждане актуализацията на бюджета, която бе гласувана днес в Народното събрание. 

19.43 ч. - София - на площада вече има над 1000 души, които скандират "Оставка"

19.15 ч. - София - протестиращите се събират на площад „Независимост“. Движението пред Министерски съвет е спряно.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!