Плажна революция пред парламента (снимки+видео)

OFFNews 30 юли 2013 в 21:13 22815 61

Плажна революция на 31 юли, в 48-ия ден на протести срещу правителството. Снимка: Сергей Антонов
Плажна революция на 31 юли, в 48-ия ден на протести срещу правителството. Снимка: Сергей Антонов

С плаж пред Народното събрание започна днешният, 48-и, ден на протести срещу правителството на БСП, ДПС, подкрепяно от "Атака". Тази сутрин демонстрантите опънаха хавлии и чадъри на жълтите павета.

„Гражданският дълг ни кара да сме все още в София, но нека си представим, че сме на едно по-приятно място”, написаха в призива за "плажния" протест организаторите във Facebook страницата на събитието „Плажна революция”.

Началото на акцията бе планирано за 9 часа на 31 юли, три дни преди народните представители да излязат в лятна ваканция: „Взимайте банските и хавлиите и на плаж на жълтите павета! Поканете приятели, доведете децата и кучето, намажете се с плажно масло, забъркайте си коктейл!“.

Администраторите на плажната революция заявиха, че добре дошли са всякакви шеги в рамките на „що годе добрия вкус”. Така утре сутринта се очакват участници, които да се превъплътят в ролите на спасители, продавачи на царевица и други обитатели на родните плажове, съобщава Антиправителствената информационна служба.

„Те обърнаха парламента на цирк. Ние ще обърнем блокадата на плаж. Не е като на курорт, но не трябва да се предаваме. Морето (пардон, победата) е близко!”, завършва описанието на събитието във Facebook.

Ето хронология на "плажната революция":

10.57 часа - Към протестиращите пред Парламента се присъединиха 50-на души от Благоевград. На служебния вход на Народното събрание остава група от други близо 50 души.

10.23 часа - Топка, с която хората си играят, падна зад загражденията пред Парламента. Полицаите им я върнаха и играта продължи.

10.10 часа - Плажуващите си спретнаха забавления като се пръскаха с вода и се замерваха с балони с вода. Друг човек опъна хвърчило. На този фон продължават скандиранията за оставка.

9.39 часа - Броят на плажуващите пред Парламента се увеличи до близо 200 души. Двама носят тенджера с варена царевица. Те обясниха, че това е закуската на Мая Манолова. Хората скандират: "Избори за нас, кукурузът е за вас".

9.26 часа - Част от протестиращите опънаха чадъри, столове и хавлии на жълтите павета. Там вече има и детски надуваем басейн, в което има малко дете с пояс.

9.18 часа - Движението пред Парламента е блокирано. Протестиращите скандират "Оставка"! 

9.01 часа - Протестиращите се изнесоха при служебния вход на Парламента, където освиркват депутатите и отново искат оставка. 

8.45 часа - Пред парламента започна обичайната протестна акция "На кафе". Заявената от вчера акция "Плажна революция" все още не е започнала.

8.29 часа - Представители на Реформаторския блок започнаха дискусия на открито за актуализацията на Бюджет 2013.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!