Пострадала полицайка: Сред протестиращите имаше много провокатори (обновена)

OFFNews 25 юли 2013 в 10:20 14817 97

Полицай Ани Витанова
Полицай Ани Витанова

При сблъсъците между полиция и протестиращи в столицата, служителите на реда са били подложени на сериозна агресия от провокатори.

Това разказа пред TV7 Ани Витанова, служител на СДВР, която е взела участие в охраната на Парламента преди два дни. В резултат на сблъсъците тя е пострадала сериозно, но въпреки това е останала на работа и в извънработно време. 

"Служителите на реда действахме изключително добронамерено при тези условия. Когато тръгна полицията, за да осигури придвижването на автобуса, се опитахме по най-мирен начин да отделим хората. Срещу нас беше използвана много сериозна агресия. Сред мирните граждани имаше много провокатори. Други пък изразиха солидарност към нас, вдигаха ръце и клякаха, за да покажат, че не искат никаква агресия", разказва Витанова.

Тя е с извадено рамо и скъсан мускул. Можела е да бъде освободена, но е останала до последно пред Народното събрание в знак на солидарност към колегите си.

Полицай Витанова обясни, че е била на първа линия на сблъсъците. Според нея до там се стигнало след като се получила преса между полицейския кордон, мирните протестиращи и провокатори. "Бяхме инструктирани да не ползваме физическа сила. Аз нямах дори палка", разказа полицайката по-късно пред bTV.  Усетила удари, оказало се, че е със скъсан мускул и извадено рамо. "Аз не съм ударила никого. Действахме щадящо спрямо хората. По-късно петима колеги споделиха, че протестиращи са се опитвали да им вземат пистолетите", допълни още полицайката.

Meждувременно наши читатели сигнализираха, че са видели как същата полицайка употребява сила срещу протестиращи, дори държала електрошок и го използвала. Това потвърдиха и хора на площада пред НС, докато bTV интервюираше Витанова. Според свидетелите дамата в униформа обиждала демонстрантите и се държала агресивно с тях. Те разпростаниха и снимки, публикувани в други медии, на които се вижда как двама полицаи с щитове и каски са хванали за двете ръце колежката си, а тя от своя страна дърпа един от протестиращите за дрехата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!