Пенсионери, Шамара и хора от БСП протестираха пред френското посолство (снимки)

OFFNews 22 юли 2013 в 12:16 6400 23

Контрапротест пред френското посолство. Снимка: Сергей Антонов
Контрапротест пред френското посолство. Снимка: Сергей Антонов

Няколко десетки граждани предимно в пенсионна възраст се събраха на протест пред френското посолство на ул. "Оборище" днес в 10 ч.

Акцията беше "срещу намесата на френския посланик във вътрешните работи на страната" по повод писмото, изпратено от Филип Отие и германския посланик Матиас Хьопфнер и участието на Отие в антиправителствените протести.

Протестът уважиха певецът Мишо Шмара, който от известно време участва в контрапротестите пред НДК, Борис Цветков, депутат от БСП и  Николай Белалов от градската ориганизация на социалистите.

Мишо Шамара попита къде е бил френският посланик през февруараските протести и при предишното управление на Бойко Борисов и не е взел отношение, а Цветков и Белалов попитаха защо Отие не е взел отношение към скандалното поведение на концесионера на софийската вода - френската фирма "Веолия".

Те поставиха въпроса какво е правил Иво Прокопиев (бизнесмен и собственик на вестниците "Капитал" и "Капитал дейли" и сайта "Дневник").  

Това се е случило малко преди посланик Филип Отие да излезе с обща позиция с немския посланик на страната на протеста.

Според Мишо Шамара, Прокопиев бил платил на Отие да застане на страната на протестиращите срещу кабинета.

Събралите се пред посолството издигнаха плакати на френски, на които пише, че за всички нормални българи Отие е персона "нон грата" за тях.

Те поискаха френският дипломат да излезе да разговаря с тях, но вместо това той изпрати свой служител да покани четирима представители на протестиращите на среща в посолството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!