Бат' Сали: Като съм черен циганин, да не съм престъпник

Елица Мартинова 19 юли 2013 в 13:32 9852 40

Александър Методиев - Бат’ Сали.
Александър Методиев - Бат’ Сали.

"Аз съм Сали и съм циганин. Виждате ме, циганин съм и се гордея от произхода си, но това, че съм черен циганин, не ме прави престъпник". Това заяви в кулоарите на парламента новият депутат от ДПС Александър Методиев, познат с прозвището Бат' Сали.

Той се закле днес като депутат на мястото на Емил Иванов. Изборът на Александър Методиев бе скандален, защото той е известен като собственик на "частното енерго".

След клетвата си в пленарна зала пред журналисти той отрече да е богат човек и подчерта, че основно работи в строителния, а не в енергийния бранш. Той категорично отказа да отговаря на въпроси, свързани с частното енерго.

"Който оттук нататък се опита без доказателства да намесва моето име, ще се виждаме с него в съда", предупреди Бат' Сали.

Той обяви, че е влязъл в парламента, за да промени отношението на обществото към циганите. Методиев благодари на ДПС за предоставената възможност.

"ДПС е единствената партия, която дава възможност на нас, циганите, да отразим всичко, което се случва в циганския етност. Дава възможност да се изявим в политическото пространство като хора, които трябва да мислим не само за ромското общество, а обществеността в Република България", посочи новият депутат на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!