Филип Златанов призна за тефтера, но не помни чии са инициалите

18 юли 2013 в 11:36 3158 4

Филип Златанов, бивш председател на КПУКИ. Снимка: БГНЕС
Филип Златанов, бивш председател на КПУКИ. Снимка: БГНЕС

Следственият шеф на Комисията за конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов призна, че скандалното тефтерче с политически поръчки е негово и лично той е водил записките. Той обаче не си спомнял чии са инициалите вътре.

Признанието Златанов направи в интервю за БНТ. Той оптрече да е изпълнявал политически поръчки, тъй като комисията е колективен орган и нямало как да влияе на членовете й.

"Комисията е колективен орган и едва ли аз сам мога да ударя някого. За да се приеме едно решение, трябва да има три гласа, които да го подкрепят. Когато в комисията гледаме дадена преписка, всеки прави за себе си някакви заключения. Това съм написал във въпросния документ", поясни той.

Златанов коментира и какво точно означава „ударен". По думите му за конкретния човек са събрани доказателства, които означават, че е в конфликт на интереси.

На въпрос какво е "И.Ф.", той каза, че не си спомня, тъй като тефтерчето е старо. На питане дали е Искра Фидосова, той отговори, че познава Фидосова по професионална линия, но обяви, че не си спомня кой е записал по инициали. Как ще коментирате тогава, че трябва всичко да се консултира в И.Ф., както се обявява в записките, бе попитано от студиото. Златанов обяви: "с Фидосова не съгласувам преписки".

Не мога да разбера защо на база на тези мои записки се правят заключение за търговия с влияние. Да оставим прокуратурата да си свърши работата, добави той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови