Един месец от първия протест. По този случай ДАНСwithme Global в 11 държави

14 юли 2013 в 07:52 6743 34

Протест във Франкфурт на 30 юни, 2013 г. Снимка: Явор Ялъчков
Протест във Франкфурт на 30 юни, 2013 г. Снимка: Явор Ялъчков

Инициатива #ДАНСwithme Global е обявена в социалните мрежи за днес - 14 юли, когато става точно един месец от назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС (14 юни) и първият протест в София срещу този акт и срещу правителството на Пламен Орешарски.

Паралелен протест в подкрепа на София ще има днес в 26 града в 11 държави - Ню Йорк, Вашингтон, Сан Франциско, Лос Анджелис, Торонто, Монреал,  Лондон, Париж, Брюксел, Мадрид, Мюнхен, Франкфурт, Щутгарт, Фрайбург, Хамбург, Карлсруе, Манхайм, Магдебург, Берлин, Амстердам, Грьонинген, Осло, Виена, Цюрих, Сидни и Сеул.

Идеята е българите в тези градове да покажат, че въпреки физическото разстояние до България, те се интересуват живо от случващото се в страната и имат желание да са деен участник в политическия и обществен живот, дори и от разстояние.

Очаква се глобалната демонстрация да привлече вниманието на международни медии за случващото се в България, съобщават организаторите.

Тази вечер в  София 25 човека с плакати на всеки от протестиращи градове се включат в протеста пред Президентството в 18:30 ч.

 

Плакатът от Грьнинген:

Грьонинген протест

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!