Протест на бебета и хоро пред парламента (снимки и видео)

OFFNews 12 юли 2013 в 10:16 6593 16

Нощният протест в снимки. Снимка: Сергей Антонов
Нощният протест в снимки. Снимка: Сергей Антонов

Няколко малки дечица, две от които съвсем бебета, разведриха настроението в късните часове на протеста вчера.

Малко преди полунощ детенце на не повече от година и половина се промуши през загражденията, мушна се покрай полицаите и започна да пълзи нагоре по стълбите на Народното събрание.

Докато майка му се опитваше да обясни на полицаите в шумотевицата какво става и че трябва да я пуснат да си го прибере, друго момченце, вероятно негово братче, също се промуши между загражденията със знаме в ръка и в продължение на повече от минута вя байряка зад гърба на полицаите.

Майката, която през това време гонеше по-малкото детенце по стълбите на парламента не го забеляза и точно след като си прибра едното дете се втурна да гони и другото.

В това време по-малкото, вече изведено отвън, всячески се опиваше да се промуши отново и леко си удари главичката, мъчейки се пълзешком пак да мине зад полицаите, които внимателно държаха загражденията, за да не се стоварят върху бебето.

Всичко това ставаше под бурния смях и ръкопляскания на протестиращите, което пък вдъхнови 2 малко по-големи момиченца, също да се промушат и да започнат да тичат зад кордона. В това време протестът пееше "Мила Родино", но малко след това започна барабанен ритъм и децата изиграха танц в зоната зад полицаите.

Случката рязко разведри напрегнатото преди това настроение и под същия барабанен ритъм пред парламента се изви хоро, което продължи десетина минути.

Видео от случката можете да видите тук, а под него е галерията със снимките от късните часове на протеста:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!