Прокуратурата претършува жилището на шефа на КПУКИ

OFFNews 11 юли 2013 в 14:33 3227 5

Филип Златанов, бивш председател на КПУКИ. Снимка: БГНЕС
Филип Златанов, бивш председател на КПУКИ. Снимка: БГНЕС

Прокуратурата е претърсила двата апартамента, в които живее председателят на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов.

Претърсени са и всички служебни помещения в комисията, като по случая беше образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Шефът на комисията Филип Златанов каза пред БНР, че не знае дали той е обект на разследване, въпреки че са претърсени жилищата, в които той живее - апартаментът му в Перник и апартаментът на баща му в София. "Не съм специалист по наказателно право, считам, че не съм извършил престъпления. Лично аз няма от какво да се притеснявам, органът, който ръководя и управлявам, е бил прозрачен", коментира той. 

Златанов обясни, че прокуратурата е иззела компютър, служебни документи и преписки.

"Нямам никакви подозрения, никакви съмнения, но за мен коректното отношение е да съдействам на прокуратурата и следствието да си довършат проверката. Както досега, така и в бъдеще ще им съдействаме напълно", каза Златанов.

Той обясни, че дейността на комисията засяга по един или друг начин лица на обществени длъжности, но не смята, че това има връзка с проверката. По думите му комисията е работила по установяване на конфликт на интереси както на хора от ГЕРБ, така и от БСП, ДПС и други партии. Проверявала е и депутати и кметове, като и в момента си върши работата. 

"КПУКИ работи по много сигнали, включително пускаме и прессъобщения на журналистите", каза Златанов и обясни, че работата на комисията е близка до тази на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови