Чавдар Янев опита да се самозапали пред ВСС

Юлиан Христов 11 юли 2013 в 09:34 5845 19

Чавдар Янев опита да се самозапали. Снимка: БГНЕС
Чавдар Янев опита да се самозапали. Снимка: БГНЕС

Чавдар Янев, който от няколко дни беше в неизвестност, опита да се самозапали пред ВСС.

Янев се заля със запалителна течност, след което опита да се самозапали. Бързата намеса на полицията осуети запалването. Мъжът беше задържан и прибран в полицейски автомобил. Минути по-късно главният прокурор Сотир Цацаров излезе от сградата на ВСС, за да разговаря с мъжа, който няколко месеца протестира пред сградата на ВСС заради отказ от правосъдие.

Минути след проведения разговор, главният прокурор разпореди на Янев да бъде оказана медицинска помощ и целият район около ВСС, където днес се проведе пореден протест на граждани срещу съдебната система, да бъде отцепен. Той отказа да коментира какво са си казали с Янев.

По-късно от МВР излязоха с прессъобщение, в което се казва, че полицаи от Трето районно управление са забелязали как Янев се залива с течност, като погълнал част от нея. 

От няколко дни Чавдар Янев беше в неизвестност. На 5 юли стана ясно, че той е напуснал дома си, като е оставил предсмъртно писмо. В прощалното си писмо Чавдар написа, че обича близките си и не може да се примири да загуби честта си. На 8 юли стана ясно, че той се е върнал да малко у дома, разговарял е с жена си, след което отново е изчезнал. До този момент полицията не е спирала издирването му.

Това не е първият опит на Чавдар Янев да се самозапали. На 10 май 2013 година той обяви намеренията си да се самозапали пред сградата на ВСС. 

В началото на декември 2012 година той излезе на палатка пред сградата на Висшия съдебен съвет и обяви гладна стачка, отстоявайки правата си на потребител. Въпреки, че беше спечелил битката с "Топлофикация", ефектът от процеса, отнел повече от 10 години, се оказва почти нулев. Чавдар и съпругата му Латинка осъдиха  топлофикационното дружество да изплати на семейството им 100 лв. надплатени суми в сметката за парно. Това им струва близо 12 години и 11 хил. лв.

След като решението на съда е факт, става ясно, че никой не може да накара ръководството на “Топлофикация” да изплати стоте лева и да заличи семейството на Чавдар от регистрите на компанията като клиент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!