Архитект изчисли броя на протестиращите с формула

Лилия Христова 08 юли 2013 в 17:10 81161 79

Архитект изчислява броя на протестиращите с формула
Архитект изчислява броя на протестиращите с формула

Архитектът Георги Христов намери начин да изчисли броя на протестиращите чрез формули, които са приложими за статична или подвижна група.

Когато изчислява броя на хората в неподвижна група, той определя площта, която заема тя, както и плътността на множеството. Архитектът задава примерни параметри: за много гъсто - 5 души на кв. м., средно плътно - 1 човек на кв. м. и рехаво - 0,5 души на кв. м.

Христов обяснява как може да се изчисли броят на хората при подвижна група. За целта той застава на едно място и прокарва мислена линия, наблюдавайки средния брой на хората, които преминават през мястото за единица време. По този начин той изчислява всеки ден броя на протестиращите и достига до заключението, че на площад "Независимост" всяка вечер се събират между 7 000 и 10 000 души преди тръгването по традиционния маршрут. Георги Христов подчертава, че пиковият час преди потеглянето на шествието е между 19.45 и 20:00 часа и добавя, че данните на МВР за броя на протестиращите се публикуват към 19.30 часа, когато все още не са се събрали всички демонстранти.

Според формулите си арх. Христов е изчислил и броя на хората от вчерашното шествие по бул "Цариградско шосе" - 28 000 души. В блога си той отбелязва, че данните, които е публикувал са приблизителни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!