Протест срещу правителството блокира прохода Шипка

OFFNews 06 юли 2013 в 12:16 1544 12

Блокада на прохода Шипка
Блокада на прохода Шипка

Около 50 души затвориха сутринта прохода Шипка в знак на протест срещу правителството на Пламен Орешарски, предаде националната телевизия. Протестиращите направиха жива верига и блокираха за час движението на автомобили между Северна и Южна България.

Противно на многобройните констатации за разминаването между февруарските и настоящите протести, исканията на демонстрантите комбинират оставка на сегашния кабинет и мерки срещу монополите.

Недоволните издигнаха искане за промени на Изборния кодекс, за да се улесни избора на независими кандидати, както и да се въведе задължително гласуване.

Освен това, протестиращите призоваха за оставки на ръководството на Комисията за защита на конкуренцията. Те настояват максималната санкция, която антимонополната комисия може да налага, да се увеличи от 6 милиона лв. на 600 милиона. Те са на мнение, че сегашният таван на глобава е твърде незначителен за монополистите, чиито печалби са многократно по-големи.

Организаторите на протеста заявиха, че не принадлежат към никоя политическа сила и не желаят протестът им да бъде партийно оцветяван.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!