Другари, светлината идва от Изток

Елица Мартинова 27 юни 2013 в 12:36 21996 38

Минчо Минчев, Снимка: БГНЕС, Архив
Минчо Минчев, Снимка: БГНЕС, Архив

"Другари, светлината идва от Изток", каза от парламентарната трибуна депутатът на "Коалиция за България" Минчо Мънчев Минчев.

Цялото изказване на социалиста бе изпълнено с патос. Речта си той започна с обръщение "Уважаеми дами и господа, другари".

Макар да бе част от дебатите по назначението на Цветлин Йовчев и Даниела Бобева за вицепремиери, изказването на червения депутат пое в друга посока.

„Всички знаем, че политическата свобода се простира в границите, до която са засегнати интересите на капитала. Днешните вълнения в България са пряка функция от тази връзка. Олигархията, която се почувства засегната от стабилизационните мерки на правителството, работи по своите проекти. Както обикновено се случва, през такива проекти минават и геополитически интереси”, коментира Минчо Минчев.

Той посъветва кабинета да обърне повече внимание на пазарите в бившите съветски страни.

„Силно съм впечатлен от това, че премиерът каза, че българската икономика е в пряка зависимост от рецесията в Европа. Все така ли ще стоим и ще чакаме, докато рецесията в ЕС приключи? Би трябвало да се вгледаме към посоки и пазари, към страни, с които България е имала добри връзки. Светлината идва от Изток, както се казва по библейски. Апелирам за братските народи – Русия, Молдова, Украйна.  Аз обичам Европа и европейските пазари, но повече обичам себе си", изтъкна Минчев. 

Това е поредното силно изказване на Минчев за по-малко от седмица. По време на дискусия за нужните реформи в енергетиката миналия петък той заяви:

Сърбаме супата от хлебарки, която се твори вече 23 години. Българската икономика се превърна в домашно мъркаща кокошка. Сигурен съм, че ще израсне обратно гривата на българския енергиен лъв и той няма повече да бъде домашно мъркаща кокошка. Котка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!