Нели Огнянова за Миков и медиите: Това си има име - цензура

27 юни 2013 в 13:22 3297 7

Нели Огнянова
Нели Огнянова

 

Специалистът по медийно право Нели Огнянова коментира в блога си изказването на Михаил Миков от БСП, който призова медиите да неглижират протестите.

"В частта за медиите изявлението не се различава от в. "Дума" (Не си играйте с огъня!),  според който трябва  медиите  по всякакъв начин да се стремят да уталожат общественото напрежение.  

Ролята на медиите  е преди всичко да информират. А намесата от лица извън редакционната колегия си има име. Цензура."

Доц. Огнянова припомня, че и друг червен парламентарен председател се е изкушавал да диктува поведение на медиите:

"Впрочем председателят Миков идва след председателя Пирински, който  беше  поискал  хигиена на медийното пространство. Пирински говореше за охулване и пряка заплаха за държавното устройство,  както Станишев  и Румен Петков – за оцапване на страната. Ето за хигиената:

Но отново искам и пред вас да повторя дълбокото си убеждение, че каквито и претенции да има към Народното събрание, каквито и критики – основателно или не, търпим, недопустимо е в парламентарна република парламентът да бъде обект на безскрупулна, безогледна кампания на охулване и, нещо повече, от екрана да се правят внушения за насилие спрямо парламента. Това са абсолютно недопустими неща, по които смятам, че отношение трябва да вземат и такива органи като Съвета за електронни медии и Прокуратурата на Република България."

 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!