Преглед на печата: Тц, днес протести няма ...

OFFNews 26 юни 2013 в 13:35 12188 39

Я, протести ли? Къде, бе?!
Я, протести ли? Къде, бе?!

 

Уж са на български, но отразяват някакви други държави – Германия, Италия, Бразилия... Така изглеждат днешните броеве на българските всекидневници. Ако някой от стотиците хора, наобиколили от сутринта парламента с чашите кафе, хвърли поглед върху днешните вестници, ще си хвърли бисквитите по тях. Протестите, които люлеят властта втора седмица и днес обещават да ескалират, просто ги няма на челните страници. Kein protest!

„Българи – новите роби в Германия“, съобщава челният текст на „Труд“ за участта на сънародниците на няколко хиляди километра от София. За да измие срама от челото, влиятелният всекидневник все пак е съобщил лаконично в текст под снимка на първа за днешната кафе-обсада на парламента.

„Стандарт“ също е сбутал събитието на деня в невзрачно каре в долното ляво кьоше на челната си страница, под услужливи заглавия от февруарския дневен ред – тип „Бизнесът скочи за тока“.

Останалите и буквичка не са отделили на протеста. „Парите на учителя – според знанията“, гласи челото на „Преса“. Общественият древен ред. Помним, че през 2008 г., когато настоящият премиер бе финансов министър, тъкмо на среща заради бунта на мизерстващите учители Орешарски тихо издудна „да разпускаме седянката“. Да би мирно седял тогава, да му поверваме, че му пука за тишината в даскалските джобове. 

„Български шперц разбива за секунди супербрави в Италия“, гласи гръмкото чело на „24 часа“. Супербраво на сръчния БГ крадльо! Часовете все пак са публикували кадър на протестиращи българи. В Бразилия, срещу управлението на Дилма Русев...

„Амфетамин в хранителни добавки“, съвестно алармира „Телеграф“. И добавя: „Водят до пристрастяване, хората не могат да ги спрат“. Да, амфетите сигурно се спират по-трудно и от мафиотски управления. Ние също апелираме: за да ни е здраво обществото, будни читателю, никакви гъбки на предстоящите избори! Само кафе!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!