Станишев: Кукловоди водят протеста, това не е гласът на гражданите

Александра Маркарян 26 юни 2013 в 11:57 10490 57

Сергей Станишев (кадър от събора на БСП на Бузлуджа)
Сергей Станишев (кадър от събора на БСП на Бузлуджа)

Това, което се случи пред парламента не е гласът на българските граждани. Имаме 200-300 души отпред.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след заседание на парламентарната група на БСП в окупирания от протестиращи парламент.

Станишев обяви, че уважавал спонтанните протести, но това, което виждал сега, било организиран протест, воден от "кукловоди", на които нямало да се поддаде.

На въпроси кои поименно са кукловодите, той отговори: "Кукловодите са много - има съчетание на интереси, от партия ГЕРБ са, те са най-заинтересовани от предсрочни избори. Има и икономически кукловоди.

По думите му с намерението да намали цената на тока БСП ще засегне много икономически интереси.

Диалог на улицата не се води, каза още Станишев на въпрос защо социалистите не излязат при протестиращите да говорят с тях.

Той нападна и президента Росен Плевнелиев с думите: "Той прекрачи някои граници. Не президентът е назначавал правителството, за да сваля доверието си от него.

Президентът може да има свои лични пристрастия, но по Конституция е длъжен да работи за стабилността на държавата и институциите.

Би било погрешно в този момент да се започва война между институциите, която допълнително да ескалира напрежението. Готови сме да дадем шанс на президента да се държи като президент, да спазва Конституцията.

Станишев обяви, че БСП е готова за предсрочни избори и също, че депутатите от партията не се чувстват като "кукли на конци".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!