Кампания: Снимай излишните пътни знаци

24 юни 2013 в 17:37 7999 11

Пътна обстановка. Снимка архив/БГНЕС
Пътна обстановка. Снимка архив/БГНЕС

В рамките на два месеца МВР ще трябва да направи подробен преглед на пътни участъци, на които има ограничения, включително и такива за максимално допустима скорост, като се очаква премахване или преразглеждане на ненужните рестрикции.

По тази причина OFFNews стартира своя кампания за ревизия на старите и неадекватни за пътната обстановка знаци и указателни табели. За целта приканваме читателите, които са минавали през подобни участъци или знаят за места, на които има съществени разминавания между пътя, маркировката и ограниченията на пътя, да изпращат информацията, с която разполагат – снимки, видеоклипове на участъците, карта с GPS-координати, описание на обекта и др. - на имейл [email protected]. Изпращайте ни също и информация, свързана с липсата на знаци на пътни участъци, което според вас застрашава сигурността на пътя.

Събраната информация ще бъде обобщавана веднъж седмично, като вашите материали ще бъдат публикувани. OFFNews вече има подкрепата на Асоциацията на пострадалите при катастрофи, като ще търси и съдействието на „Пътна полиция“, на която събраната информация ще бъде предоставяна. 

Въпреки че Областните дирекции на МВР вече разполагат с първичен анализ на подобни пътни участъци, на които има възможност да отпаднат определени ограничения, нека бъдем активни граждани, като докажем, че освен участници в движението можем да допринесем и за сигурността на пътя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!