Новият собственик на Канал 3 се зарече да запази свободата

Мая Младенова 24 юни 2013 в 13:37 9966 2

Мария Опренова Снимка: БГНЕС
Мария Опренова Снимка: БГНЕС

Новият собственик на Канал 3 Мария Опренова се зарече да запази независимостта на медията, като едновременно с това инвестира в нова техника, проекти и кадри.

"Ще продължим тази линия, този курс, която ясно ни диференцира на медийната арена", обяви тя.

На пресконференция днес бе представен ръководният екип на телевизията. Още миналата седмица стана ясно, че тя е продадена на акционерното дружество "Медийна инвестиционна организация" с основен акционер Мария Опренова.  За изпълнителен директор ще бъде назначен финансовият експерт Кеворк Марашлян. Лицето на телевизията Сашо Диков запазва поста си - и като програмен директор, и като водещ.

"Получих от новите собственици пълна гаранция за ненамеса и затова се съгласих да остана в екипа", каза журналистът.

Мария Опренова обяви, че амбицията й е каналът да е най-гледан сред кабелните телевизии и аудиторията му да нарасне до 4-5 пъти, особено сред младите зрители. "И сега телевизията е на печалба, макар и не внушителна, така че дори при най-песимистичния сценарий няма как да сме на загуба", мотивира тя решението си да вложи средства в проекта. Опренова обаче е оптимист, че перспективите са далеч по-светли от програма минимум. В личен план, като човек с 15-годишна кариера като рекламен специалист в HBO, MTel и други компании, тя отдавна имала планове да започне собствен бизнес проект.

В плановете на новия собственик е да повиши техническото качество на излъчването, да стартира още публицистични предавания, да лансира нови способни кадри, каквито според Мария Опренова има много сред студентите по журналистика, режисура и пр., да изработи нова опаковка на канала. Комплексът на телевизията наскоро е оборудван с нови четири студиа, предстои отваряне и на още едно в хотел "Радисън", което Диков лично уговорил с кумеца си Спас Русев (отскоро собственик на хотела).

На журналистически въпрос дали капиталът има нещо общо с Делян Пеевски, каквито слухове тръгват по традиция около всички медийни сделки, Опренова категорично отрече. 

Всички приходи на Канал 3 са само от дововори, посочи Диков. Мария Опренова допълни, че половината от тези приходи са от търговска реклама.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!