Над 200 провокатори отклонени от снощния протест

Елица Мартинова 24 юни 2013 в 07:57 3898 1

Полицията задържа провокатори. Снимка: Facebook страницата на СДВР
Полицията задържа провокатори. Снимка: Facebook страницата на СДВР

Полицията е отклонила над 200 души от снощния протест, за да запази мирния характер на демонстрацията, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Властите посочват, че в района на НДК е възникнало напрежение. Мирните граждани на протеста са уведомили полицаите, че сред тях има провокатори, чиято цел е напрежението да ескалира.

Полицейски екипи от Четвърто РУП са отвели от тълпата 22-ма души. Двама от тях са били основните подстрекатели на конфликтите и са предадени на Прокуратурата.

Шестима от задържаните са отведени в Първо и Пето РУП. В някои членове на провокаторската група са открити предмети, които са забранени за обществени мероприятия.

Общият брой на хората, които полицията е отклонила от редиците на протеста, за да запази демонстрацията мирна, надвишава 200 души.

В събота стана ясно, че сред множеството от мирни граждани са се появили псевдо последователи на Anonymous, които носят характерните за „анонимните“ маски. Те заплашват участниците на протеста и се опитват да провокират конфликт.

Снощи станахме свидетели на нова провокация от страна на Волен Сидеров. Той поведе демонстрация, която по място и час на провеждането почти съвпадаше с големия протест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови