Борисов: Станишев, извини се

Елица Мартинова 22 юни 2013 в 16:16 5598 42

Бойко Борисов в автомобил на НСО. Снимка: БГНЕС, архив
Бойко Борисов в автомобил на НСО. Снимка: БГНЕС, архив

"Аз съм готов веднага да се върна в парламента, стига Станишев да дойде, да се извини, да каже: „Вижте, това, което допуснахме, да подскачат по банките и ние да си мълчим, това няма да се допуска вече”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европарламента Мартин Шулц, който днес е в България заради форума на ПЕС, който се проведе в НДК.

По-рано днес председателят на ПЕС е Европарламента Ханес Свобода коментира, че кабинетът би могъл с лекота да се освободи от зависимостта си от "Атака", ако ГЕРБ се върнат в парламента и станат конструктивна опозиция.

"Конструктивна опозиция може да бъде опозиция, която като е първа политическа сила, Станишев да се обади, да поздрави. Като на първа политическа сила да се предложат най-много като брой председатели на комисии, включително и председател на парламента. Господин Шулц прекрасно знае, че аз предлагах един глас да им дадем от ГЕРБ, за да не се хващат с тези хулигани от „Атака”, каза по темата Борисов.

Той уточни, че по време на разговора си с Шулц не е повдигал въпроса за репутацията на Станишев в България.

„Аз имам доброто възпитание и за толкова години вече в политиката никога пред чужденци не коментирам това, което се случва, или отношенията ми с лидерите в България“. 

Борисов подчерта, че проблемите в България със сигурност се отчитат от партньорите на страната в Европа.

„Като всеки един гражданин съм разтревожен, че всеки ден десетки хиляди излизат по площадите в България. За безумните назначения, които се правят, не е нужно да се ходи до Брюксел, както вчера г-н Орешарски, за да му кажат там, че има проблем. Проблемът се вижда всяка вечер“, каза експремиерът.

Според лидера на ГЕРБ най-тревожното в ситуацията е, че кабинетът няма намерение да подаде оставка, а няма реална антикризисна стратегия.

"Това - да дадеш еднократно, да похарчиш някакви пари, които все още има в бюджета, без никаква пенсионна реформа, да спреш по-точно пенсионната реформа, да говориш месеци наред за енергетика, а всъщност ти да си източил парите чрез Белене и Цанков камък – това са глупости, които говори. Виждате, че той няма никаква антикризисна мярка. Виждате, че всичко, което предлага, е от август, през ноември, до края на четиригодишния мандат и т.н.“, коментира още Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!