Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Вместо виц на деня: Депутатски бисери

OFFNews 21 юни 2013 в 12:21 9573 6

Павел Шопов, Снимка: БГНЕС
Павел Шопов, Снимка: БГНЕС

 

Нестихващите протести, които сковават центъра на София от седмица, явно не са в състояние да помрачат настроението на управляващите. В отсъствието на ГЕРБ днес депутати от червените редици родиха бисери, достойни да заместят традиционния ни виц за деня.

"Законът е врата у пóле", заключи юристът от "Коалиция за България" (КБ) Екатерина Заякова, която по време на дебатите обясни, че българите се чудели как да заобиколят регламента.

"От 2009 г. стана ясно, че енергетиката може да се превърне от балкански, български лъв в мръсно коте". Така с поетична метафора Красимир Янков от КБ заклейми управлението на ГЕРБ в енергийния сектор.

Колегата му Минчо Мънчев Минчев доразви тезата на Янков с думите: Сърбаме супата от хлебарки, която се твори вече 23 години. Българската икономика се превърна в домашно мъркаща кокошка. Сигурен съм, че ще израсне обратно гривата на българския енергиен лъв и той няма повече да бъде домашно мъркаща кокошка, котка. Очевидно според социалиста българската енергетика е съмнителен хибрид, приличащ на мъркаща кокошка без грива.

Най-философско и проникновено обаче звучеше изказването на Павел Шопов от "Атака".

"Щастие може да има само при комунизма, който не се състоя". С тези трагични думи националистът осъди колегите си на нещастно битие.

Изцепките продължиха и по време на парламентарния контрол и отново идваха от редиците на социалистите.

"Уважаеми г-н министър, освен всичко, за което отговаряте, Вие имате един голям инструмент", обърна се в началото на питането си към икономическия министър Драгомир Стойнев бившият общински съветник Жельо Бойчев. Стойнев разви отговора към червения си колега, без да му благодари за комплимента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!