Сидеров вдигна скандал на президента, Борисов напусна КСНС (видео)

Юлиан Христов 20 юни 2013 в 09:13 17554 39

Волен Сидеров Снимка: БГНЕС, архив
Волен Сидеров Снимка: БГНЕС, архив

С безпрецедентен скандал започна днешното заседание на Консултативния съвет на национална сигурност (КСНС) при президента. 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска от президента да отговори на конкретни въпроси - защо "тъпче" пари в офшорки, защо с държавни пари правителственият самолет е превозвал бизнесмени, сред които бил и президентът на "Дънди прешъс метълс" и защо Яне Янев и Цветан Цветанов продължават да имат държавна охрана.

Президентът Росен Плевнелиев помоли Сидеров да седне на масата за преговори и да се държи национално отговорно. "Ще помоля г-н Сидеров да се съобразявате с правилата иначе ще бъда принуден да ви отстраня от заседанието. Пред очите на цялата нация вие проваляте КСНС", каза президентът. В отговор лидерът на "Атака" му обясни, че се държи като в казармата. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова партиите да напуснат съвета и лично той си тръгна.  Михаил Миков от БСП смята, че ако бъде дадена почивка, членовете на съвета няма да се съберат отново. 

Президентът даде 15 минути почивка, в която нареди на юристите си да проверят дали е възможно Волен Сидеров, който е член на КСНС, да бъде отстранен. 

Преди началото на заседанието при президента "Атака" проведе протест пред сградата на президентството, на който поиска оставката му.

Кадри БНТ:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!