Протестът: ден шести (видео)

Симона Костадинова 19 юни 2013 в 18:21 10498 13

Шестият ден от протеста. Снимка: Сергей Антонов
Шестият ден от протеста. Снимка: Сергей Антонов

OFFNews проследи на живо шестия ден от протестите в София и цяла България. 

Хронология на събитията:

23.20 ч. - София - Протестът на Орлов мост е към края си. 

22.50 ч. - София - Около 40 активисти на "Атака", повечето с бръснати глави, се опитаха да създадат безредици в протеста. Те се опитаха да се вмъкнат към мирните демонстранти на Орлов мост откъм стадион "Васил Левски", но 50-ина полицаи ги спряха. Активистите на "Атака" ритаха и измъкваха колчетата по тротоарите край стадиона. Полицаите обградиха провокаторите и ги провериха за документи. На един от тях бяха сложени белезници. Той ще бъде отведен в Първо районно в столицата.

22.30 ч. - София - Орлов мост е блокиран

22.20 ч. - София - Шествието вече е на Орлов мост. Над 200 полицаи пазят входа за "Цар Освободител", където са демонстрантите, за да не се вмъкнат провокатори по бул. "Васил Левски" от страната на Софийския университет. Демонстрантите ръкопляскат на полицаите.

22.18 ч. - София -  На паметника "Цар Освободител" има плакати с надпис "Олигарски, върви си, благата са за хората, не за олигарсите" и "Партия на европейските социалисти, запитай се кой ти е лидерът! Време е да се събудиш" (надписът е на английски)

 

22.13 ч. - София - Шествието стигна парламента. Сградата на Народното събрание е обградена от полиция. Обърнати към прозорците на хотел "Радисън" хората скандират "Бареков, к*рво!"

22.08 ч. - Варна - Над 300 души участваха в протестното шествие във Варна. Първоначално протестиращите блокираха кръстовището пред Община Варна. Шествието премина през улиците на града. Протестиращите се насочиха по пешеходната зона към централата на ДПС. Преминаха през центъра на града в посока Севастопол и отново се събраха пред сградата на Община Варна, за да завършат днешния протест около 20:40 часа. Инциденти не бяха регистрирани, няма задържани за нарушаване на реда.

22.05 ч. - София - Шествието минава по "Цар Освободител". Множеството ръкопляска на полицаите.

22.01 ч. - София - Улица "Раковски"  е блокирана от полиция още край Партийния дом. Достъпът на демонстранти до централата на "Атака" е невъзможен. Пред полицаите мъж държи плакат с надпис "Игнорирай Сидеров, усмихни се!"

21.45 ч. - София - Пред централата на ДПС демонстрантите скандират "Волене, излез" и "Долу ДПС"

21.40 ч. - София - Шествието поема към централата на ДПС на бул. "Стамболийски"

21.35 ч. - София - Хиляди демонстранти освиркваха няколко минути централата на БСП на "Позитано" 20.

21.20 ч. - София - Протестното шествие в столицата се движи по бул. „Витоша”

21.05 ч. - София - Протестиращите срещу кабинета „Орешарски” преминават през Моста на влюбените край НДК. Край НДК са паркирани и автобусите с активистите на НФСБ. Двете групи демонстранти се поздравяват и продължават по пътя си. Активистите на НФСБ ръкопляскат на преминаващото множество.

20.36 ч. - Пловдив - Над 800 демонстранти в Пловдив погребаха символично "Столетницата" пред централата на БСП. Те залепиха некролози, на които пише, че партията ритуално се е самоубила.

20.20 ч. - София - Орлов мост е блокиран. Множеството е над 10 000 души.

20.15 ч. - Варна - Над 200 души протестират пред местната централа на ДПС. Шествието продължава към централата на БСП.

20.12 ч.- Пловдив - Демонстрантите блокираха бул. „Цар Борис Трети Обединител”. Над 500 пловдивчани се събраха пред сградата на общината, откъдето тръгнаха на шествие по главната улица. Пред местната централа на „Атака” прозвучаха скандирания "Волен, к*рво".

20.00 ч. - София - НФСБ изви хоро пред парламента. Очаква се активистите на партията на СКАТ да се влеят в множеството, което пристига от Министерски съвет.

19.45 ч. - София - Множеството се отправя към парламента. Демонстрантите са над 8000 души.

19.20 ч. - София - В истинска атракция се превърна театралният етюд на няколко протестиращи пред МС. Те са донесли пластмасова маса и канят хората да се крият под нея - като Сидеров в понеделник. Хората застават под масата и скандират "Извини се, бе". Множеството се забавлява искрено на пародията.

 

19.10 ч - София - Към множеството пред Министерски съвет продължават да се присъединяват стотици хора.

 18.50 ч. - София - Над 3000 души протестират пред Министерски съвет. Същевременно партията на телевизия СКАТ провежда свой митинг пред Народното събрание. На митинга има фолклорни групи и кукери.

18.15 ч. - София - Над 600 симпатизанти на Националния фронт за спасение на България (партията на телевизия СКАТ) участват в протестно шествие в центъра на София. В протеста на НФСБ има множество хора от различни краища на България, най-вече от Бургас. Към момента организаторите на шествието твърдят, че протестът им ще приключи пред НС с фолклорна програма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews