МВР призна: Провокатори подготвяха безредици на протеста (видео)

OFFNews 19 юни 2013 в 00:06 4368 9

Протестът във вторник вечерта. Снимка: Сергей Антонов
Протестът във вторник вечерта. Снимка: Сергей Антонов

Във вторник вечерта пресцентърът на МВР съобщи, че са „локализирани групи, за които има данни, че подготвят безредици“.

След началото на днешния протест в столицата до 20 часа 9 души са отведени в столичното Пето Районно. За част от тях е получена информация от самите протестиращи.

У някои са намерени хладно оръжие и други забранени при посещение на масови прояви предмети. Има и такива без документи за самоличност, уточняват от МВР.

Служители на реда са разпознали мъж, който снощи хвърлял предмети по време на протеста пред централа на една от политическите партии. Той също е задържан.

Читател на OFFNews засне как група провокатори на Атака се опитаха да пренесат напрежението пред централата на ГЕРБ, точно когато шествието вече беше край кордоните, пазещи централата на Волен Сидеров от народната любов.

"Бяха около 30 еднакво изглеждащи човеци, които явно прекарват младините си във фитнеса. Мускулести, с еднаква походка, с джапанки и дрехи Адидас. В това време дойдоха няколко полицаи на мотори, Младежите се разбягаха, но дойдоха още полицаи и ги спраха и задържаха на парапета на бул. "Витоша" и улицата, по която се влиза към паркинга на БТВ", разказа нашият читател.

Държаха ги около 30 мин, няколко от тях бяха задържани. Предполага се, че те са поне част от тези 9 арестувани, за които съобщава полицията.

През цялото време до групичката е стоял бившият депутат от "Атака" Павел Чернев. На него му е направена паспортна проверка, но не е бил арестуван.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!