Местан: В Благоевград проявяват расизъм срещу областния управител

Елица Мартинова 18 юни 2013 в 09:09 4665 25

Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан. Снимка: БГНЕС

Гражданите на Благоевград, които втори ден се събират на протест пред сградата на Областна управа, за да протестират срещу назначението на Муса Палев, проявяват дискриминация на етническа основна, смята Лютви Местан.

„Там за областен управител е назначен Муса Палев – един колега, в чието минало и настояще като политик няма и петънце. Той е изключително коректен човек. Вчера имах среща с него. Той каза "г-н Местан, аз искам да знам къде е моят грях. Обществено опасното е, че за единствен мой недостатък и грях се счита моето религиозно различие." Нужно е да направим разграничение на протеста, когато е на политическа основа и когато има за основа политическо различие”, коментира пред БНТ председателят на ДПС.

Той бе категоричен, че двете спорни кандидатури, които в момента будят недоволството на Пловдив и Благоевград, са избор на премиера Орешарски, а не наложено поръчение от ДПС. Местан подчерта, че партията му не се чувства като участник в управляваща коалиция.

Междувременно, за втори пореден ден недоволни граждани от Пловдив и Благоевград са барикадирали сградите на Областна управа.  В Благоевград Муса Палев към момента не се е явил на работа. Сред събралите се близо 100 протестиращи се разпространява слуха, че Палев днес ще отсъства заради демонстрациите. OFFNews припомня, че вчера Палев влезе в сградата с помощта на полицаи.

В Пловдив протестиращите са над 50. За да успее да отиде на работа безпроблемно, новият областен управител Венцислав Каймаканов е пристигнал малко преди 7 ч. и по този начин е избегнал сблъсък с протестиращите. Към 8 ч. Каймаканов се показал и призовал демонстрантите да влязат при него на разговор. Протестиращите обаче игнорирали поканата и продължили със скандиранията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!